Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 27. 07:40, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Komoly lehetőségeket kínálnak a sportfejlesztési pályázatok

Komoly lehetőségeket kínálnak a sportfejlesztési pályázatok

Hamarosan megjelennek a sportcélú fejlesztésekkel kapcsolatos pályázatok – jelentette be Czene Attila, a Veszprém megyei Bakonybélen, a „Konferencia a Szabadidősport 2011. évi feladatairól, lehetőségeiről” – elnevezésű rendezvényen

Az összejövetelen szó esett a sportstratégia módosításáról, a sportstruktúra átszervezéséről és a hamarosan megjelenő sportcélú fejlesztésekkel kapcsolatos pályázatokról. Az Új Széchenyi Tervben lehet pályázni például sportfejlesztéseket is támogató turisztikai programokra, a keret itt 12,4 milliárd forint. De van lehetőség pályázni mozgásterápiát szolgáló sporteszközökre is a rehabilitációs szolgáltatások körében, a keretösszeg itt több mint 13,5 milliárd forint. A pályázatokat március 1-től lehet beadni a 2011-13 közötti időszakra.

Az államtitkár szerint olyan fejlesztési koncepcióra van szükség, amelynek segítségével – a sportot eszközként kezelve – új munkahelyek jöhetnek létre, növekedhet az infrastrukturális ellátottság, a szabadidejüket aktív sportolással töltők száma, így nagymértékben javulhatnak a népegészségügyi mutatók.

Emlékeztetett, hogy a 2009-ben készült „Európai Lakossági Egészségfelmérés” szerint a felnőtt magyar lakosság fele nem sportol intenzíven, harmada még mérsékelt testmozgást sem végez, a rendszeresen sportolók aránya mindössze 7-9 százalék, szemben a 25-30 százalékos európai átlaggal. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.