Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2020. Február 11. 14:03, kedd | Bulvár

Koncerteket írt receptre orvosa Balázs Fecónak

Koncerteket írt receptre orvosa Balázs Fecónak

Tavaly három koncertet vállalt, de idén már harminc állomásos sorozatot tervez, ahol a teljes eddigi életművét mutatja be. Balázs Fecó először Debrecenben lép fel most pénteken, és fellép majd a szokásos tabáni rockmajálison is.

Pénteken kezdődik Balázs Fecó életmű koncertsorozata, amelyet már tavaly beharangozott. Az első állomás a debreceni Kölcsey Központ lesz, ahol 16 fős baráti zenekarával és – a sorozatban állandó vendégművészként – Szűcs Antal Gáborral lép fel.

„A tavalyi három telt házas előadás után idén harminc koncertre készültünk, és a sorozat egyik állomása Budapesten lesz május elsején, a Tabánban. Lesznek az elmúlt ötven évből képek, videók háttérkivetítőn a neotonos, a taurusos, a korálos és a szóló időkből is. A tervezett kétórás műsor 25–30 dal, a sorrend pedig a közönség reakciója szerint változhat" – mondta a Borsnak Balázs Fecó, akinek az önálló előadóestjei idén is folytatódnak.

Balázs Fecó a Korál együttessel utoljára 2018-ban lépett fel, és nem tartja kizártnak, hogy 2021-ben úrja összeálljanak, amikor 70 éves lesz. „Jó hír számomra, hogy az orvosom szerint a legjobb gyógyszernek a fellépések bizonyultak. Hajt a közönség szeretete és a siker.
A koncertek olyan adrenalinlöketet adnak, amit mással nem lehet pótolni.
Kevesen adnak ma már olyan koncertet, ahol minden jegy elkel, de a miénk ilyen, és örülök, hogy nekem ez még mindig megadatik.”

Egy lehetséges új lemezről azt mondta a lapnak, „annyi élmény maradt meg és ér még napjainkban is, hogy új szerzemények írása is foglalkoztat. Akár egy új album is születhet, amiről Horváth Attilával, a dalaim szövegírójával már beszéltünk.
Szerintem össze fog az jönni.
Ötven éve vagyok a színpadon és rengeteg közös emlékem van a velem együtt idősödő közönséggel, de mindig jön egy-egy újabb generáció, és a dalok őket is megérintik, bennük is emlékeket idéznek fel. Ezért lehet, hogy apák, gyerekek és unokáik is ott vannak a nézőtéren. Ilyen orvosságot nem lehet kapni a patikában."
– mesélte a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Zih Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 07:19, péntek | Bulvár

Újabb neves művész lesz A Dal 2020 vendége

Balázs Fecó lesz A Dal 2020 szombati második elődöntőjének vendége, az énekes az Évszakok című szerzeményt adja elő a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban - közölte az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-vel csütörtökön.

2020. Február 27. 21:32, csütörtök | Bulvár

Feljelentették Jennifer Lopezt és Shakirát

Sok volt az erotika. Több mint 1300 panasz érkezett az amerikai médiahatósághoz Jennifer Lopez és Shakira közös fellépése miatt, amely a Super Bowl félidejében volt látható.

2020. Február 27. 18:00, csütörtök | Bulvár

A vörös pandák nem egy, hanem valójában két fajba tartoznak

Genetikai vizsgálattal kínai kutatók bebizonyították, hogy a veszélyeztetett vörös pandák valójában nem egy, hanem két külön faj.

2020. Február 27. 15:07, csütörtök | Bulvár

Tíz érdekesség a Jegesmedvék világnapján - VIDEÓ

Ma van a Jegesmedvék világnapja!