Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Július 18. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Egy törvénymódosítással egyszerűbbé válik a társasházak bekamerázása. Eddig a lakók 100 százalékának belegyezése szükségeltetett a biztonsági eszköz felszereléséhez, mostantól azonban elég a minősített többség.

A közrádió összeállításából kiderül, hogy a társasházak bekamerázásához eddig az adatvédelmi törvény volt az irányadó, ez viszont a lakók száz százalékának az egyetértéséhez kötötte az eszközök használatát.

Egy nagy épületben viszont lehetetlen beszerezni minden lakó beleegyezését, mert vannak például külföldi tulajdonosok, akik nem is az országban élnek, de sokan mások is csak befektetési szándékkal vesznek lakást, szóval nem lehetséges száz százalékos közgyűlést összehozni.

Egy törvénymódosítással azonban egyszerűbbé válik a bekamerázás, elég a döntéshez a minősített többség. De kamerákat csak bűncselekmények megelőzésére, vagyon- és személyvédelmi céllal szabad felszerelni, és csak akkor, ha a védelem másképp nem oldható meg. Ezzel egyidejűleg el kell fogadni egy adatkezelési szabályzatot.

Címkék: kamera

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma