Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2010. Január 20. 06:12, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok

Konzorciumot alakítanak a Volán-társaságok - a 24 többségi állami tulajdonú társaság szervezeti kapcsolatának átalakítása uniós elvárás. A cégek azonban megtakarítást is remélnek a módosításból: céljuk a menetrendi párhuzamossá

A Dél-Dunántúlon a Kapos, a Gemenc és a Pannon Volán alakított konzorciumot. A vállalati együttműködés azonos jogokat ad a résztvevőknek. A 24 Volán-társaság regionális szintű átszervezésétől megtakarítást vár a tulajdonos MNV Zrt. A múlt pénteken aláírt konzorciumi szerződésekben a távolsági buszjáratok indokoltságának felülvizsgálata és a kistérségek közötti közlekedés ésszerűbbé tétele is szerepel.

A konzorciumok felelnek az üzemanyag-felhasználás ellenőrzésének összehangolásáért, a szervizelés, a gépjárműmentés és a műszaki vizsgáztatás egységesítéséért.

A konzorciumokban rövidesen hat szakbizottság kezdi meg munkáját. Feladatuk a személyforgalmi, a személyzeti, az informatikai, a logisztikai, a műszaki és az innovációs tevékenység összehangolása lesz.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 19:08, hétfő | Belföld

Magyar részvétellel épül a világ legnagyobb kapacitású szuperszámítógépeinek egyike

Magyarország is részt vesz abban az olasz vezetésű konzorciumban, amely Bolognában hozza létre a világ egyik legnagyobb kapacitású szuperszámítógépét 2020 közepéig

2019. Július 22. 18:07, hétfő | Belföld

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

2019. Július 22. 18:05, hétfő | Belföld

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban.

2019. Július 22. 17:47, hétfő | Belföld

Bevásárlókocsival dobálózott egy férfi Veszprém belvárosában

Egy 25 éves férfi bevásárlókocsival dobálózott Veszprém belvárosában. A rendőrség garázdaság miatt indított ellene eljárást.