Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2019. Március 05. 14:05, kedd | Bulvár

Korda György lelki társa volt Koós Jánosnak

Korda György lelki társa volt Koós Jánosnak

Korda György a Mokkában mesélt arról, hogy egyszer csak zenei véleménykülönbség volt köztük.

„Nem voltunk mindennapi kapcsolatban, pedig egy barátsághoz az kell, hogy összejöjjenek néha. De amikor találkoztunk, éreztem ugyanazt a szeretetet irántam, mint amit én éreztem iránta. Lelki társak voltunk. Ugyanazokat a dolgokat éreztem benne is, hogy a hosszú pálya egy kicsit nyomasztotta. Ott volt a napi forgatagban, és ugyanúgy kellett teljesítenie, mintha fiatal lenne" – mesélte Korda György a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

Balázs Klári is emlékezett: „Mindig felment, mindig fent volt. Nem voltak a pályáján hullámvölgyek. Én már negyven éve vagyok a színpadon, és jó volt látni, hogyan szárnyalnak. A legnagyobb díj persze mindig a közönség szeretete. Nála a tehetsége mellé fantasztikus egyéniség és jó humor párosult. Képzett muzsikus volt."
Németh Lehel is szóba került

1960-ban kezdte a pályát Koós, Korda pedig 1958-ban, és akkoriban Németh Lehel volt az egyik legnépszerűbb táncdalénekes. „Mindig fejlődni kell, mert ott az utánpótlás: Korda, Koós" – idézett Korda egy akkori újságcikkből büszkén.

„Ő végig fenn volt a magasságban. A fesztiválokon hallhattam, nagy sikere volt mindig" – mondta Koósról Korda. Utóbbi kedvenc tenorja Franco Corelli volt, de Koós Pavarottiért rajongott, így ebből aztán lett egy vita is.

Koós János táncdalénekes, előadóművész, humorista, színész 2019. március 2-án hunyt el.

Forrás: origo.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 16:04, péntek | Bulvár

Szuper gyermeknap volt Szolnokon a Prémium Médiaválogatottal

Május 29-én Szolnokon a Tiszaligetbe várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy színes programokkal ünnepeljék meg a kicsiket.

2022. Június 22. 17:05, szerda | Bulvár

Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban

Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon - írta a Variety.com.

2022. Június 22. 10:07, szerda | Bulvár

Guy Ritchie játékfilmet rendez a Herkules című rajzfilmből

Az 1997-ben bemutatott Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki pár éve az Aladdin filmváltozatát is elkészítette.

2022. Június 21. 08:00, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40 éves lett

Negyvenedik születésnapját ünnepli kedden Vilmos, Cambridge hercege, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia.