Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2019. Március 05. 14:05, kedd | Bulvár

Korda György lelki társa volt Koós Jánosnak

Korda György lelki társa volt Koós Jánosnak

Korda György a Mokkában mesélt arról, hogy egyszer csak zenei véleménykülönbség volt köztük.

„Nem voltunk mindennapi kapcsolatban, pedig egy barátsághoz az kell, hogy összejöjjenek néha. De amikor találkoztunk, éreztem ugyanazt a szeretetet irántam, mint amit én éreztem iránta. Lelki társak voltunk. Ugyanazokat a dolgokat éreztem benne is, hogy a hosszú pálya egy kicsit nyomasztotta. Ott volt a napi forgatagban, és ugyanúgy kellett teljesítenie, mintha fiatal lenne" – mesélte Korda György a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

Balázs Klári is emlékezett: „Mindig felment, mindig fent volt. Nem voltak a pályáján hullámvölgyek. Én már negyven éve vagyok a színpadon, és jó volt látni, hogyan szárnyalnak. A legnagyobb díj persze mindig a közönség szeretete. Nála a tehetsége mellé fantasztikus egyéniség és jó humor párosult. Képzett muzsikus volt."
Németh Lehel is szóba került

1960-ban kezdte a pályát Koós, Korda pedig 1958-ban, és akkoriban Németh Lehel volt az egyik legnépszerűbb táncdalénekes. „Mindig fejlődni kell, mert ott az utánpótlás: Korda, Koós" – idézett Korda egy akkori újságcikkből büszkén.

„Ő végig fenn volt a magasságban. A fesztiválokon hallhattam, nagy sikere volt mindig" – mondta Koósról Korda. Utóbbi kedvenc tenorja Franco Corelli volt, de Koós Pavarottiért rajongott, így ebből aztán lett egy vita is.

Koós János táncdalénekes, előadóművész, humorista, színész 2019. március 2-án hunyt el.

Forrás: origo.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 15:51, péntek | Bulvár

Sportfesztivál a Kanizsa Arénában

Január közepén ismételten a sportolásé volt a főszerep az új Kanizsa Arénában. Kézilabda, kosárlabda, interaktív sport- és gyerekprogramok mellet egész nap a szórakozás volt a középpontban.

2022. Január 27. 13:05, csütörtök | Bulvár

Első kiadású James Bond-kötetre is lehet licitálni egy árverésén

Eladásra kínálja Paul Gallico amerikai író magánkönyvtárát pénteken a Chiswick Auctions brit aukciósház. Licitálni lehet többek között Ian Fleming A gyémánt örök című krimije első kiadásának példányára,

2022. Január 27. 08:01, csütörtök | Bulvár

Kiderült, hogy mi a legértékesebb márka a világon

Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2022-es Global 500 ranglistája alapján.

2022. Január 26. 15:06, szerda | Bulvár

Bob Dylan eladta eredeti hangfelvételeit a Sony Musicnak

Bob Dylan eladta teljes zenei katalógusának eredeti hangfelvételeit a Sony Musicnak - írta kedden a BBC hírportálja.