Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Július 21. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Korházfejlesztés: Torlódások is előfordulhatnak

Korházfejlesztés: Torlódások is előfordulhatnak

Az elmúlt napokban lebontották a „C” és „D” épületek közötti régi átjárót, illetve a „C” épületnek azon részét, melyet az új épületszárny építése miatt még el kellett eltávolítani a győri kórházban.

Ez különösen nagy elővigyázatosságot és odafigyelést igényelt a szakemberektől, hiszen a bontási munkálatok a művese állomás és az új, ideiglenes folyosó közvetlen közelében zajlottak. Azért, hogy ezekkel a kritikus munkákkal mielőbb végezzenek, a hétvégén is dolgoztak a kivitelező munkatársai.


 

A „B” és „C”, valamint a „C”és „D” épületrészek közötti közlekedés már csak az ideiglenes folyosókon zajlik. Mivel az ideiglenes folyosók csak a földszinten épültek meg és rajtuk folyik a jövőben mindenfajta közlekedés, ezért időszakonként esetleges torlódások is előfordulhatnak. Többek között ez is szükségszerű velejárója a kórházfejlesztési projekt munkálataival összefüggő változásoknak. Mindenkitől türelmet és megértést kérünk.

 

 

Látványos munkálatok zajlanak az „A” épület tetején is. Az itt épülő helikopter-leszállóhely kialakításához szükséges munkálatok keretében jelenleg az épülettömb födémszerkezetének felső rétegét bontják a munkások, a bontott anyagok eltávolítása az épület mellett felállított autódaru segítségével történik.

 

 

A „B” épület I. emeletén lévő röntgenosztály felújítása a régi nyílászárók, ajtók bontásával folytatódik.

 

 

Napokon belül elkezdik a lebontott C épület helyére tervezett új épületszárny/hotelépület alapozásához szükséges résfalazási munkálatokat, melyet a munkaterület magas talajvíz-szintje indokol. A munkálatok elvégzéséhez szükséges speciális berendezések helyszínre telepítése már megtörtént.

Fotók: Darázs Csaba

Címkék: győri kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.