Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Július 09. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Kormányhatározat az árvízi károk enyhítéséről

Kormányhatározat az árvízi károk enyhítéséről

Megjelent a kormányhatározat a május-júniusi árvízi védekezések költségeiről és a károk enyhítéséről. Az összesítés szerint 37 településen összesen 317 lakóingatlan dőlt össze, vagy rongálódott meg oly mértékben, hogy már ne

A legtöbb ház - 173 ingatlan - a Borsod megyei Felsőzsolcán vált lakhatatlanná. Ónodon, Edelényben 24-24, Hernádkércsen és Szendrőn pedig több mint 10 ingatlan károsodott helyrehozhatatlan mértékben.

A kormányhatározat részletezi a kárenyhítés feltételeit és rendszerét: eszerint a támogatást az önkormányzatok igényelhetik, mégpedig nemcsak a lakóházak vagy lakások után, hanem olyan ingatlanoknál is, amelyek ugyan nyaralóként vagy üdülőként voltak számon tartva, de azokat a tulajdonos életvitelszerűen lakta.

Az ingatlanok tulajdonosainak kötelességük tájékoztatni az önkormányzatokat arról, hogy volt-e biztosításuk a házra. A helyhatóságoknak pedig a pénz elosztásánál figyelembe kell venniük az érintettek szociális helyzetét, rászorultságát, önerejét, illetve a biztosításból megtérülő károkat.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.

2020. Június 03. 10:01, szerda | Belföld

Online térben népszerűsíti a tejfogyasztást a Tej Terméktanács

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-járvány miatt a digitális térben rendezi meg a Tej Terméktanács hagyományos, tej világnapi, fogyasztást ösztönző programját - közölte a terméktanács az MTI-vel.

2020. Június 03. 08:40, szerda | Belföld

1207-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt 2 beteg

3931-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 2 idős, krónikus beteg – tette közzé a legfrissebb adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu oldal.

2020. Június 03. 07:16, szerda | Belföld

A veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdődik vita az Országgyűlésben

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni szerdán az Országgyűlésben.