Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 06. 13:47, kedd | PR
Forrás: Pozsgai Kitti

Környezettudatos szappanok házilag

Környezettudatos szappanok házilag

Egyre többen vannak, akik számára nagyon is fontos az ökotudatos életmód. Bár szívesen nekiállnának maguk szappant készíteni, nem biztos, hogy mindenkinek van otthon nagymamától örökölt receptje. A fortélyokat ma már tanfolyamon is elsa

Az áramvonalasra formált, gyárilag előállított szappanok mellett egyre többen teszik le a voksukat a házilag készített, mesterséges szín és illatanyagtól mentes pipereholmi mellett. Egy igazán ökotudatos háziasszony nem csak a szappanját, de a mosószerét, öblítőjét, vízkőoldóját és bútorápolóját is maga készíti el. Bár a legtöbb dolgozó háziasszonynak minderre nincs sok ideje, azért szép számmal akadnak, akik szívesen elsajátítanák ezeket a fortélyokat.

Nekik szól egy, már Győrben is elérhető tanfolyam, ahol a mesterfogások kitanulása mellett, egyedi pipere és tisztítószereket is előállíthatnak, olyan illatvilággal, amilyennel csak szeretnék.

Fehérné Rába Krisztina és Endrődiné Dinya Nikoletta régóta barátnők, mindketten tagjai a Tudatos Vásárlók Egyesületének. Elkötelezett hívei az ökotudatos életmódra nevelésnek, példamutatásnak.

- Terveink között szerepel, hogy lakóhelyünkön részt vegyünk az Öko Körök kialakításában, melyek célja a háztartások zöldítése- mondja Krisztina. - Ennek egyik mérföldköve a háztartásokban használt tisztálkodási-, illetve tisztítószerek natúr alapanyagból történő készítése, alkalmazása.

Az a legjobb az általuk készített holmikban, hogy egyszerre egészséges, környezetbarát és költséghatékony megoldás is a háztartások számára. Tanfolyamaikon ezek elsajátításához, tudatos használatához biztosítanak ismeretanyagot.

- Az általunk készített termékek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, kézzel- tette hozzá Nikoletta. - Lehetőség szerint helyi termelőktől beszerzett alapanyagokkal, gyógynövényekkel dolgozunk. A nemezelt szappanok készítésekor pedig magyar gyapjút használunk fel.

Ha Te is szeretnél részt venni egy ilyen tanfolyamon, vagy csak kérdeznél ezt-azt Krisztinától, vagy Nikolettától, keresd őket bátran a facebookon, ahol sok más érdekes információt is találsz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.