Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 11. 18:26, csütörtök | Helyi

Korok & történetek - Kihirdették a 2019/2020-as színházi évadot

Korok & történetek - Kihirdették a 2019/2020-as színházi évadot

Kedden délután tartotta sajtótájékoztatóját a Győri Nemzeti Színház, a színház csillár-szintjén. A jövő évadot is a jelenlegi épületben játsszák még végig.

Forgács Péter a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Kiss János a Győri Balett igazgatója és Győr Megyei Jogú Város képviseletében megjelentek körében zajlott a sajtótájékoztató. Köszöntötte a jelenlévőket Radnóti Ákos Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. Részt vett továbbá: Rózsavölgyi László- Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Sport és Turisztikai Bizottság elnke, Páternoszter Piroska - polgármesteri biztos, Sándorfi Róbert- Győr Megyei Jogú Város Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály főosztályvezetője, Hermann-né Gesztich Nikoletta- Győr Megyei Jogú Város Kulturális Osztály osztályvezetője, Markó Angéla - a Győri Nemzeti Színház ügyvezető-igazgatója, Máté Richárd- művészeti titkár, Silló István- a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatója.

A 2019/2020-as évad műsora lesz:

Nagyszínházban:

Tasnádi István: Szibériai csárdás című zenés romantikus játéka, Tasnádi István rendezésében; Szabó Magda: Régimódi történet - családtörténet, Bagó Bertalan rendezésében; Győri Balett: Anna Karenina, Velekei László koreográfiájával; Lévay Szilveszter- Michael Kunze: Elizabeth- musical, Forgács Péter rendezésében és Kováts Gergely Csanád koreográfiájával. Co-Opera premier lesz Wolgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból című műve, Juronics Tamás rendezésében. Márciusra várható bemutató Szűcs Gábor rendezésében Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című vígjátéka, majd áprilisban Peter Shaffer: Amadeus színjátéka Méhes László rendezésében és Járai Máté főszereplésével.

Kisfaludy Terem

A veszprémi siker után Győrben is színre kerül David Seidler: A király beszéde című drámája, fantasztikus előadás, itt is Csankó Zoltán főszereplésével, mint ahogy korábban a Veszprémi Petőfi Színházban. Érdekessége, hogy a Jászai Mari-díjas színművész magyarhangja is a mű filmváltozatának.

2020 februárjában pedig Agatha Christie: Váratlan vendég című krimijét mutatják be Forgács Péter rendezésében.

A Vill- Korr Sulibérlet is tartogat három izgalmas bemutatót: Kszel Attila: La Fontaine, avagy a csodák éjszakája- színmű; Kszel Attila: Róma réme- zenés színmű, illetve Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom- mese, Gábor Sylvie rendezésében.

Műsoron marad a nagyszínházban A padlás; a Bob herceg; István, a király és a Primadonnák, a Kisfaludy Teremben pedig A Pál utcai fiúk,; a Két úr szolgája és a Ludas Matyi jr.

A bérletek struktúrája nem változott. 18- féle bérlettel várják a színházkedvelőket. A jegyek és bérletek ára 10%-kal emelkedik, kivéve a Vill-Korr Sulibérlet, Gasztonyi László támogatásának köszönhetően. A törzsvásárlói kedvezményt továbbra is biztosítják bérletes nézőik számára.

Bérletújítás 2019. május 6-tól május 31-ig.

Új bérletvásárlóikat 2019. június 4-től június 28-ig és 2019. augusztus 26-tól az utolsó bélet zárásáig várják a szervezési osztályon.

Részletfizetés pedig kizárólag 2019. június 28-ig kifizetett első részlet esetén lehetséges. A második részlet befizetésének határideje 2019. november 30.

A tájékoztatón ízelítőt adott csodálatos hangjával Bori Réka színművésznő, aki elmesélte, hogy nagyon hálás a Győri Nemzeti Színháznak, mert bár Budapesten tanult, de eredetileg győrszentiváni lakos. Az Elizabeth című musical címdalával, a "Már nem én lennék" című számmal kápráztatta el a sajtó képiselőit, Silló István zeneigazgató kíséretével. Szemenyai János színművész, zeneszerző is bemutatkozott.

Kiss János is hangsúlyozta, hogy a következő évadban a jelenlegi épületben marad a Győri Balett is. A 40 éves jubileumuk alkalmából, 2019. november 2-án egy egész napos ünnepi rendezvénysorozattal és egy gálaesttel készülnek, az alapító tagokkal lesz majd egy pódiumbeszélgetés is.

Forrás: Győri Nemzeti Színház

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.