Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2020. Március 26. 07:01, csütörtök | Külföld

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Angliában ő a járvány legfiatalabb áldozata. A család mindenkit arra kér, ne vegye félvállról a vírust.

Chloe Middleton családja a közösségi médián keresztül üzeni az embereknek, hogy maradjanak otthon. 21 éves lányuk, akinek korábban nem volt semmilyen krónikus betegsége életét vesztette koronavírus-fertőzésben. A család fájdalma leírhatatlan, elképzelhetetlenül összetörtek – írja a New York Post.

„Akik azt mondják, hogy ez is csak egy megfázás, azok gondolják át újra. Saját tragédiámból tudom, hogy ez nem így van, a vírus elvette tőlem az egészséges 21 éves lányomat” – írja Facebookon a High Wycombe élő anya, Diane Middleton.

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.

A lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor mehet utcára. Boris Johnson miniszterelnök azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.

Az Egyesült Királyságban 423-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig 8164-re. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Címkék: anglia, fiatal, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 12:07, kedd | Külföld

Több mint 1,3 millióra nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre 72 ezerrel, 1 347 892-re nőtt a világon.

2020. Április 07. 07:35, kedd | Külföld

Szlovákiában részleges kijárási tilalmat vezetnek be a húsvétra, ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést is

A koronavírus terjedésével összefüggésben április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be Szlovákiában,

2020. Április 07. 06:33, kedd | Külföld

Intenzív osztályra került a koronavírus-fertőzött brit kormányfő

Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba.

2020. Április 07. 05:00, kedd | Külföld

Szembetűnően emelkedett a panaszmentes fertőzöttek napi esetszáma Kínában

Emelkedett a panaszmentes, új koronavírussal fertőzöttek napi esetszáma Kínában vasárnap. Közben az ország nagy részén az élet kezd visszatérni a szokott kerékvágásba a járvány mérséklődésére utaló adatok nyomán.