Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Március 26. 07:01, csütörtök | Külföld

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Angliában ő a járvány legfiatalabb áldozata. A család mindenkit arra kér, ne vegye félvállról a vírust.

Chloe Middleton családja a közösségi médián keresztül üzeni az embereknek, hogy maradjanak otthon. 21 éves lányuk, akinek korábban nem volt semmilyen krónikus betegsége életét vesztette koronavírus-fertőzésben. A család fájdalma leírhatatlan, elképzelhetetlenül összetörtek – írja a New York Post.

„Akik azt mondják, hogy ez is csak egy megfázás, azok gondolják át újra. Saját tragédiámból tudom, hogy ez nem így van, a vírus elvette tőlem az egészséges 21 éves lányomat” – írja Facebookon a High Wycombe élő anya, Diane Middleton.

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.

A lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor mehet utcára. Boris Johnson miniszterelnök azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.

Az Egyesült Királyságban 423-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig 8164-re. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Címkék: anglia, fiatal, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 12. 11:49, vasárnap | Külföld

Új rekordot döntött a fertőzöttek száma Horvátországban

Ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban

2020. Július 12. 09:47, vasárnap | Külföld

Több mint 12,5 millióan fertőződtek meg világszerte

A világon 12 684 409 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 564 506, a gyógyultaké pedig 6 981 170 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

2020. Július 11. 17:08, szombat | Külföld

Összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény

Összehangolt erőfeszítések folynak a világon a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lesz kész a vakcina

2020. Július 11. 15:46, szombat | Külföld

Az olasz miniszterelnök megerősítette a vészhelyzet meghosszabbítását az év végéig

Bejelentette a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet további meghosszabbítását Giuseppe Conte miniszterelnök pénteken, megalapozottnak nevezve,