Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 26. 07:01, csütörtök | Külföld

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Angliában ő a járvány legfiatalabb áldozata. A család mindenkit arra kér, ne vegye félvállról a vírust.

Chloe Middleton családja a közösségi médián keresztül üzeni az embereknek, hogy maradjanak otthon. 21 éves lányuk, akinek korábban nem volt semmilyen krónikus betegsége életét vesztette koronavírus-fertőzésben. A család fájdalma leírhatatlan, elképzelhetetlenül összetörtek – írja a New York Post.

„Akik azt mondják, hogy ez is csak egy megfázás, azok gondolják át újra. Saját tragédiámból tudom, hogy ez nem így van, a vírus elvette tőlem az egészséges 21 éves lányomat” – írja Facebookon a High Wycombe élő anya, Diane Middleton.

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.

A lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor mehet utcára. Boris Johnson miniszterelnök azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.

Az Egyesült Királyságban 423-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig 8164-re. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Címkék: anglia, fiatal, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.