Városlista
2020. április 8, szerda - Dénes

Hírek

2020. Február 25. 18:50, kedd | Külföld

Koronavírus: Egy magyar nőt vittek kórházba Bécsben koronavírus gyanújával

Koronavírus: Egy magyar nőt vittek kórházba Bécsben koronavírus gyanújával

Ausztriát is elérte a koronavírus. Egy magyar nő pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Bécsben a Kaiser-Franz-Josef kórházban vizsgálják, hogy megfertőződött-e.

A hölgy kedd délután azt írta, hogy néhány óra múlva lesz végeredmény, addig a szobájában várakozik.

Panaszai nem múlnak, és nemrég járt Velencében, illetve előtte Antwerpenben a Kínai Újév fesztiválon, Madridban és Frankfurtban is, több repülőtéren, ezért a helyi orvosok karantént rendeltek el a további vizsgálatokig. Jelenleg is tart a 4-5 órás kivizsgálás, melynek eredményét holnapra ígérték- írta az utazomajom.hu

A nő több mint két hete utazott haza Olaszországból, néhány nappal később pedig elkezdett köhögni, ami sehogy sem akart megszűnni. Azóta többször is volt orvosnál, kapott antibiotikumot, de napokon keresztül magas lázzal feküdt otthon - írja a PestiSrácok.

A nőt pénteken és hétfőn is hazaküldte az orvos, hiába mondta neki, hogy nincs jól. Kedden reggel felhívta a központi számot, és elmondta a tüneteit: pénteken elájult, rázza a hideg és két hete köhög. Mentőt küldtek érte, és azt mondták neki, hogy olyan ruhákat pakoljon össze, amiket nem sajnál, mert azokat meg kell semmisíteni, ha koronavírussal diagnosztizálják. A nő azt mesélte, tetőtől talpig beöltözött mentők jöttek, és már az otthonában megmérték a lázát és a lakás hőmérsékletét is.

A kórház előtt később két órát kellett a mentőautóban ülnie, mert a pályaudvarról is több fertőzésgyanús embert hoztak be. Jelenleg a bécsi Ferenc József Császár Kórházban fekszik egy modern, négy ágyas szobában egyedül. Az első EKG-vizsgálat normális értékeket mutatott, délután mintát is vettek tőle, aminek várhatóan holnap délutánra lesz meg az eredménye. A Bécsben élő nő arról is beszámolt az Indexnek, hogy decemberben Kínában járt, míg januárban Antwerpenben, Madridban és Frankfurtban is megfordult. Rajta kívül még több embert is kórházban kezelnek koronavírus gyanújával, Innsbruckban két fiatal férfinál pedig már megállapították a betegséget.

Forrás: origo.hu

Kép: facebook.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 13:02, szerda | Külföld

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

2020. Április 08. 11:20, szerda | Külföld

Már 1 millió 431 ezerre nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggel fél kilencre 84 ezerrel, 1 431 375-re nőtt a világon.

2020. Április 08. 07:09, szerda | Külföld

Már tízezer fölött a koronavírus miatti halottak száma Franciaországban

Franciaországban 10 ezer fölé emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában kórházban 597-en vesztették életüket

2020. Április 08. 07:09, szerda | Külföld

Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni

Az új koronavírus-fertőzés miatt hozott intézkedések olyan gazdasági válságot okoznak Olaszországban, amelyek következményeit lehetetlen felmérni az Istat statisztikai intézet kedden közölt értékelése szerint.