Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 25. 16:47, kedd | Belföld

Koronavírus: Magyar kamionos került karanténba Budapesten

Koronavírus: Magyar kamionos került karanténba Budapesten

Egy Olaszországból visszatért magyar kamionos karanténba került, mert nem érezte jól magát – jelentette be Menczer Tamás.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szólt arról is, hogy a Tenerifén lezárt szállodában több magyar is lehet, de ezek nem megerősített adatok.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a koronavírussal kapcsolatban elmondta, a magyar kormány feladata, hogy mindent meg kell tenni a magyar emberek biztonságáért és egészségéért.
Nem lehet kijelenteni, hogy nem jelenik meg a vírus Magyarországon, semmit sem lehet kizárni.


Kórházba került egy magyar

"Kórházba került a koronavírussal fertőzött magyar Japánban. Ha a teszt ismét pozitív lesz, akkor egy megfigyelő központba kerül az illető" – mondta Menczer. "Ha a teszt negatív eredményt hoz, akkor feltehetően szintén megfigyelés alá kerül, és a tesztet meg fogják ismételni" – hangsúlyozta az államtitkár. A körülményekhez képest jól van, nem köhög, nem lázas. A másik két magyar továbbra sem fertőzött.
Egy magyar kamionos karanténba került

Menczer Tamás közölte, egy magyar kamionos Lombardiában rekedt, de jól van. Egy másik kamionos visszatért Olaszországból, és karanténba került – jelentette be az államtitkár. "Ez a kamionsofőr sem lázas, de nem érzi jól magát."
Továbbra is érvényben van Lombardiára és Venetóra nézve, hogy csak azok utazzanak oda, akinek halaszthatatlan dolga van.
Olaszország egyik szomszédja sem vezetett be semmilyen közlekedési korlátozást – mondta az államtitkár. Kilencre nőtt azon olasz tartományok száma, amelyeket érint a koronavírus – tette hozzá. Magyar állampolgár nincs az olaszországi fertőzöttek között.


Tenerifén a szállodában lehetnek magyarok

Tenerifén a karanténba helyezett szállodakomplexumban nem megerősített adatok szerint vannak magyarok.
Éppen ezért az ott lévő tiszteletbeli konzul mellé egy újabb magyar konzul utazik Madridból a szigetre.

A tervezett rendezvényekkel kapcsolatban azt mondta, napi szinten mérlegelnek majd az illetékesek, hogy az adott eseményre sor kerülhet-e, vagy nem.

"A reptereken mindent úgy csinálunk, mint amit más ország is megtesz. Ha úgy látjuk, hogy nincs más eszköz, mint a közlekedés korlátozása, akkor azt megtesszük"
- mondta Menczer. "A legfontosabb szempont a magyar emberek biztonságának és egészségének a megőrzése" – tette hozzá.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.