Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 25. 11:06, szerda | Külföld

Koronavírus: Öt év börtönt kaphat az a fertőzött, aki elhagyja a házi karantént

Koronavírus: Öt év börtönt kaphat az a fertőzött, aki elhagyja a házi karantént

Súlyos büntetésről döntött kedd este az olasz kormány, amellyel azokat sújtanák, akik elhagyják a házi karantént, miközben tudják, hogy megfertőződtek a koronavírussal.

Szigorúbban fogják bírságolni azokat is, akik különösebb indok nélkül az utcára mennek.

Drasztikusan emelte a kijárási korlátozásokat megszegők büntetését az olasz kormány, a kedd este megjelent kormányrendelet alapján. Azok, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztjük, de elhagyják a házi karantént, egytől öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak - számolt be a dpa német hírügynökség.

Giuseppe Conte miniszterelnök kedden azt is bejelentette, hogy szigorúbban bírságolják azokat, akik különösebb indok nélkül az utcára mennek. 400-tól 3000 euróig (több mint egy millió forint) terjedőre növelték a kiszabható bírságot. Eddig 200 euró és három hónap börtön volt a maximálisan kiszabható büntetés a kormány intézkedéseit megszegőkkel szemben. Conte hozzátette, lehetőséget kaptak a régiók, hogy a járványhelyzettől függően akár további intézkedéseket is hozzanak.

Az ANSA olasz hírügynökség tudósítása szerint a kijárási tilalom elrendelése óta eltelt két hétben, az olasz rendőrök több mint kétmillió embert igazoltattak, közülük pedig 100 ezret feljelentettek a rendelkezések megsértése miatt. Voltak, akik a tiltás ellenére a járvány által súlyosan érintett északi országrészből délre próbáltak utazni rokonokhoz vagy a nyaralóikba, amit szigorúan megtiltottak.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.