Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2020. Március 26. 07:10, csütörtök | Belföld

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

A koronavírus-járvány az idősekre a legveszélyesebb, ezért is fontos védelmük. Az időseket a polgárőrök is segítik a járványhelyzetben.

Élelmiszereket, gyógyszereket vesznek és az ügyintézésben is segítenek. Emellett a nap huszonnégy órájában kint vannak az utcákon, figyelnek a gyerekekre az iskolabezárások miatt.

„Telefonon, interneten vagy más kommunikációs csatornán is el lehet juttatni a polgárőrökhöz a kéréseket bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, ügyintézésre” – mondta Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke.

Sok gyógyszertár partner abban, hogy az előre leadott lista alapján már az összekészített gyógyszercsomagot adja át a járőröknek. Több vállalkozás is felajánlotta a segítségét, például előre lesütik az adott mennyiségű pékárut vagy összekészítik az élelmiszercsomagokat.

A polgárőrök országszerte folyamatosan kint vannak az utcákon. Kiemelt figyelmet fordítanak az utcákon a fiatalokra, és ha öt főnél nagyobb csoportosulást látnak, megkérik őket, hogy széledjenek szét.

Zalaegerszeg önkormányzata a múlt héten indította útjára a Segít a város elnevezésű programját, amelyben a hetven év feletti, egyedülálló időseknek segítenek. A résztvevőknek vállalniuk kell az otthonmaradást, cserébe a város elintézi helyettük a bevásárlást és az egyéb elintéznivalókat.

Az önkéntesek munkáját mindenhol helyi vállalkozók és szervezetek is segítik.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 13:03, kedd | Belföld

Újabb nagy adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Újabb csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Augusztus 03. 11:14, kedd | Belföld

Baseball ütővel és macsétával támadt az utcán

Egy 20 éves férfit hallgattak ki a dorogi nyomozók gyanúsítottként, aki ok nélkül támadt rá három járókelőre az utcán.

2021. Augusztus 03. 09:09, kedd | Belföld

Meghalt két beteg, 26 új fertőzöttet találtak

Két beteg meghalt, és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. Augusztus 03. 08:41, kedd | Belföld

A járványhelyzet előtti szintre szorult vissza az álláskeresők száma

Augusztus elejére 259 ezerre csökkent a regisztrált álláskeresők létszáma Magyarországon, a tavaly nyári mélypont óta ez közel 120 ezer fős mérséklődést jelent