Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Március 26. 07:10, csütörtök | Belföld

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

A koronavírus-járvány az idősekre a legveszélyesebb, ezért is fontos védelmük. Az időseket a polgárőrök is segítik a járványhelyzetben.

Élelmiszereket, gyógyszereket vesznek és az ügyintézésben is segítenek. Emellett a nap huszonnégy órájában kint vannak az utcákon, figyelnek a gyerekekre az iskolabezárások miatt.

„Telefonon, interneten vagy más kommunikációs csatornán is el lehet juttatni a polgárőrökhöz a kéréseket bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, ügyintézésre” – mondta Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke.

Sok gyógyszertár partner abban, hogy az előre leadott lista alapján már az összekészített gyógyszercsomagot adja át a járőröknek. Több vállalkozás is felajánlotta a segítségét, például előre lesütik az adott mennyiségű pékárut vagy összekészítik az élelmiszercsomagokat.

A polgárőrök országszerte folyamatosan kint vannak az utcákon. Kiemelt figyelmet fordítanak az utcákon a fiatalokra, és ha öt főnél nagyobb csoportosulást látnak, megkérik őket, hogy széledjenek szét.

Zalaegerszeg önkormányzata a múlt héten indította útjára a Segít a város elnevezésű programját, amelyben a hetven év feletti, egyedülálló időseknek segítenek. A résztvevőknek vállalniuk kell az otthonmaradást, cserébe a város elintézi helyettük a bevásárlást és az egyéb elintéznivalókat.

Az önkéntesek munkáját mindenhol helyi vállalkozók és szervezetek is segítik.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 17:40, csütörtök | Belföld

Határozatlan időre meghosszabbítják a koronavírus miatti kijárási korlátozást

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

2020. Április 09. 15:09, csütörtök | Belföld

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

Az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2020. Április 09. 12:01, csütörtök | Belföld

Elmarad az ünnepi vásárlások értéke a korábbiakétól

Visszafogottabbak a húsvéti beszerzések a koronavírus-járvány miatt, az ünnepi vásárlások értéke elmarad a korábbi években tapasztalttól - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI megkeresésére.

2020. Április 09. 11:57, csütörtök | Belföld

Gyógyultan távozott egy koronavírus-fertőzött kislány a kórházból

Csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennie a kórházban.