Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2020. Március 11. 14:36, szerda | Belföld

Koronavírus: Veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány - percről percre

Koronavírus: Veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány - percről percre

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését vezetheti be a kormány a koronavírus-helyzet miatt.

14:36
Még ma megjelenik a rendelet az egyetemek bezárásáról

Minden alapot nélkülöző kacsa, hogy Budapestet, vagy éppen nagyvárosokat lezárna a kormány. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy mindenkinek ajánlja, hogy a járványügyi intézkedéseket helyben is meg lehet tenni, így aki akarja távmunkában is dolgozhat. Még ma megjelenik a rendelet az egyetemek bezárásáról.

14:33

Nagyon széttartóak az orvosi vélemények a fertőzéssel kapcsolatban

Gulyás Gergely elmondta, hogy nagyon széttartóak az orvosi vélemények a fertőzéssel kapcsolatban. Az iskolabezárárokkal kapcsolatban azt mondta, hogy folyamatosan vizsgálják a helyzetet, és nincs erre ok. Ha lesz ok, akkor bezárják őket - tette hozzá.

14:32
Mindenki a lehető legjobb védőeszközt kapja meg

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy arra törekszenek, hogy mindenki a lehető legjobb védőeszközt kapja meg. Az egész világon hiány van a maszkokból, és a magyar hatóságok a legkorábban feladták a rendeléseiket, így most a hamburgi kikötőben is áll 120 ezer maszk.

14:28
A bevásárlóközpontok nyitva maradnak

Aki életvitelszerűen Olaszországban él, az lehetőleg ne jöjjön haza - mondta Gulyás Gergely. A bevásárlóközpontokra nem vonatkozik a bezárás.

14:26
Színházi előadások sem lesznek

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy holnaptól a színházi előadások is elmaradnak. Bölcsődék és óvodák esetében az önkormányzatok dönthetnek korlátozó intézkedésekről - tette hozzá.

14:24
Több mint hatvanezer speciális maszk van

Legkésőbb ma éjfélig megtörténik a határellenőrzés visszaállítása. Gulyás Gergely kérdésre közölte, hogy a háziorvosok szerepében nem lesz változás, kellő számú maszkkal rendelkeznek. Több mint hatvanezer speciális maszk van. Ezeket olyan intézményekbe viszik, ahol vannak koronavírussal-fertőzött betegek. Harminchét laboratórium áll rendelkezésre, azonban a gyorsteszt nem kellően pontos.

14:21
Gulyás Gergely: Nagyon fontos az arányosság a veszélyhelyzet esetében

Gulyás elmondta, hogy az országok többsége azért küzd majd, hogy a recessziót elkerülje. Az arányosság követelménye fennáll a veszélyhelyzet esetén, így például adott esetben egészségügyi szempontból fontos gyártósorokat vehet át a kabinet - mondta Gulyás.


14:19
Csak magyar állampolgárok jöhetnek be az országba

Gulyás Gergely elmondta, hogy az utazási tilalom ma éjféltől lép életbe legkésőbb. A miniszter közölte, hogy csak magyar állampolgárok jöhetnek be az országba. A 100 főnél népesebb sportesemények zártkapusak lesznek. Kormánytisztviselők és államtitkárok csak miniszteri engedéllyel utazhatnak.

14:15
Nincsen határideje a mostani intézkedéseknek

Minden bizonnyal hosszú ideig eltarthat a mostani helyzet. A gazdasági károkat később rendezi a kormány, a legfontosabb az emberek egészsége.

14:14
Ezeket a rendezvényeket nem lehet megtartani

Minden olyan rendezvényt, amely 100 főnél nagyobb zárt térben, azokat nem tartják meg - mondta Gulyás. A határtalanul programot felfüggesztik, és egy évre felfüggesztik a magyar diákok államilag támogatott külföldi nyelvtanulását. A lejáró okiratokat a veszélyhelyzet alatt nem kell meghosszabbítani - tette hozzá.

14:12
Az iskolákat nem zárják be egyelőre

Ha az utazási tilalom alatt lévő országokból magyarok jönnek haza, ők automatikusan karanténba kerülnek - mondta Gulyás. A megbetegedés a gyermekeknél nem jellemző, és ezért nem indokolt az iskolák bezárása.

14:11
Senki nem jöhet be ebből a négy országból

Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából nem léphet be senki Magyarországra. A szlovén, osztrák határon határellenőrzés lesz - mondta Gulyás. Vonatokat és buszokat, és a repülőket is leállítják az előbb említett két országból. Az egyetemeken nem lesz oktatás a sok külföldi hallgató miatt.

14:09
Vészhelyzetet hirdetett a kormány

Gulyás elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek az uniós országokkal, különösképpen Ausztriával és Szlovéniával. Vészhelyzetet hirdetetett a kormány. A veszélyhelyzet alkotmányos szabályozása világos - tette hozzá.

14:08
Gulyás Gergely: Eddig nem volt szükség hasonló intézkedésekre a rendszerváltás óta

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, eddig nem volt szükség hasonló intézkedésekre a rendszerváltás óta. Három szakaszra bontható a járvány egésze, az egyik része az egyedi megbetegedések. Ez van most Magyarországon, cél, hogy ne legyen még több megbetegedés. Gócszerű és tömeges megbetegedés is van, de az utóbbiak még nincsenek Magyarországon - mondta Gulyás.

14:06
Kezdődik a sajtótájékoztató.


14:05
Merkel: Az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet koronavírussal

Az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet, ezért időt kell nyerni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer - jelentette ki Angela Merkel német kancellár Berlinben a koronavírus-járványról.

14:04
Miért éppen Olaszország lett a koronavírus európai központja?

Orvosok, politikusok, illetve a különböző sajtóorgánumok munkatársai is arra a kérdésre keresik a választ, hogyan lett Olaszország az új típusú koronavírus európai epicentruma, vajon mit ronthattak el a helyi hatóságok, hiszen a fertőzésnek leginkább kitett észak-olasz régiókban napi 25 százalékkal nő a regisztrált esetek száma. Az Origo ennek próbált utánajárni.

14:03
Drasztikusan visszaesik idén a turisták száma Magyarországon is a koronavírus miatt

Az európai trendeket Magyarország sem tudta elkerülni, az ország turizmusára is negatívan hat a koronavírus.

14:02
Bécsben nem tartják meg a maratont

A koronavírus-járvány miatt elmarad az április 19-re tervezett bécsi maratoni futóverseny - közölték a szervezők. Ausztria legnagyobb ilyen jellegű sporteseményére 130 országból - így Magyarországról is - 45 ezer résztvevőt vártak. Wolfgang Konrad főszervező hangsúlyozta:
tekintettel a futók, a közreműködők és az ország egész lakosságának egészségére, nem hozhattak más döntést.

14:01
Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója

Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. Az Origo percről percre közvetíti az eseményt.

13:35
13 fertőzött van Magyarországon

13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László Kórházban van elkülönítve.

13:34
Kocsis Máté megbeszélést kezdeményezett a parlamenti frakciókkal

Hétpárti egyeztetést kezdeményezett Kocsis Máté,a Fidesz frakcióvezetője a koronavírus-ügyben.

13:33
Vészhelyzetet rendelhet el a kormány

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az Operatív Törzs - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,