Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2020. Március 25. 18:22, szerda | Belföld

Koronavírusos gyermekek ellátására is kijelölték a Heim Pál Gyermekkórházat

Koronavírusos gyermekek ellátására is kijelölték a Heim Pál Gyermekkórházat

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Központ lett az egyetlen gyermekkórház Budapesten és egész Közép-Magyarországon, amely a koronavírussal megfertőződött, vagy azzal veszélyeztetett gyermekek ellátását fogja végezni.

"Kórházunk minden munkatársa fáradhatatlanul dolgozik a megfelelő körülmények megteremtéséért. Csodálatos Emberek, csodálatos csapat. Az Angyalok vigyázzák és segítsék minden pillanatotokat!" - mondja Berkes Gabriella színésznő, énekesnő, előadóművész, a Győri Nemzeti Színház egykori művésze, a Heim Pál Gyermekkórház Kommunikációs és PR- Marketing tanácsadója.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól - az új koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben - a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet járványügyi célra kijelölte és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, mint az egyetlen budapesti gyermekkórház, aki koronavírus fertőzött gyermekek ellátását fogja végezni, már napok óta készül azoknak a gyermekeknek a fogadására és ellátására, akik megfertőződtek a koronavírussal és ezzel összefüggésben - súlyos betegségeik miatt - speciális életmentő ellátásra szorulnak.
Erre a célra a Delej utcai önálló gyermek Fül- Orr- Gégészeti tömb kiürítése már megtörtént, itt biztosítható legjobban a teljes elkülönítés és speciális ki- és beléptetés a járványhelyzet idejére. Ezzel a megoldással a fertőzött gyermekek jól elkülöníthetők a többi gyógyuló gyermektől a kórház teljes területén. Ebben az épületben a fertőzött gyermekek részére lélegeztetési és műtéti lehetőség is rendelkezésre áll.
Továbbra is képesek vagyunk a betegek magas szintű ellátásra, nem kell senkinek sem attól tartania, hogy a sürgős műtéteket és ellátásokat a kórház elhalaszt. Minden olyan beavatkozást, mely sürgősségi, akut vagy a gyermekek jövőbeni fejlődését befolyásolhatja, az Intézet minden esetben elvégez. A halasztható beavatkozásokat a családokkal egyeztetjük.


A szakrendeléssel kapcsolatos tájékoztatók a www.heimpalkorhaz.hu honlapon megtalálhatók, a nem halasztható vizsgálatokra időpont egyeztetéssel fogadjuk a gyermekeket, konzultációkat pedig nem személyesen, hanem a tájékoztatókban lévő e-mail címeken, illetve telefonon adunk. Emellett arra kérjük a szülőket, hogy amennyiben a tervezhető vizsgálatokat a gyermekorvos is halaszthatónak tartja, úgy a járványhelyzet után keressék fel szakorvosainkat, addig is tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra és a gyermekek biztonságára.
Az Intézet vezetői azonnal elkészítették mindazokat a szükséges szabályzatokat, melyek a normál eljárásrendeken felül kiemelten a járványügyi helyzetre vonatkoznak. Minden nap áttekintjük a hatósági ajánlásokat, Magyarország Kormánya által hozott döntéseket és azonnal beépítjük a napi eljárásrendekbe. Minden megteszünk a koronavírussal szembeni hatékony védekezés érdekében, a kórház dolgozói az ehhez szükséges oktatást és tájékoztatást megkapták. Mindent a legmagasabb orvosszakmai szinten lát el Intézetünk, orvosaink, ápolóink és valamennyi kollégánk ebben a nehéz helyzetben most erőn felül teljesít, sokan távol maradnak családjuktól is.


A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászat Intézetbe hetek óta kizárólag ellenőrzés után lehet belépni, mely a főbejáratokon hőmérséklet-méréssel is jár. Ez vonatkozik a kórház dolgozói állományára is. Minden telephely (Üllői út, Delej utca, Madarász utca) minden közlekedési csomópontján található több fajta kézfertőtlenítő automata, mely a megelőzést és a megfelelő kézhigiénét biztosítja. Szinte minden fekvőbeteg osztályra már kihelyeztük és felszereltük a levegő és a felületek csírátlanítására alkalmas speciális un. “Germicid lámpákat". Ezek az ion generátoros levegőtisztítók negatív ionokat és aktív oxigént termelnek és alkalmasak a baktériumok, vírusok, gombák elpusztítására a levegőben és a felületeken egyaránt. A kórtermek és a várók fertőtlenítési lehetőségeit adományozóinknak köszönhetjük.

Hálásan köszönjük a sok telefont és felajánlást, mely cégektől és magánszemélyektől érkezik ebben a szükséghelyzetben. Fontos tudni, hogy nap mint nap más helyzettel kell szembesülnünk, minden nap új kihívást jelent a védekezés, amire azonnali megoldásokat kell találnunk. Adományaikat köszönjük - legyenek azok tárgyi eszközök, védőfelszerelések, nagy segítséget jelentenek!

Azonban leghatékonyabb segítség ma továbbra is a pénzadomány, melyet az alábbi számlaszámokra lehet felajánlani:

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet
Számlaszám: 10023002-00317708
Gyermekkor Alapítvány (Madarász utcai gyermekkórház)
Számlaszám 11713005-20067481
Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány
Számlaszám: 11714006-20461191

Óvják gyermekeiket és vigyázzanak magukra! - írja közleményében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

Forrás: Heim Pál Gyermekkórház Facebook; heimpalkorhaz.hu

Képek: Heim Pál Gyermekkórház Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 18:03, vasárnap | Belföld

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában,

2020. Szeptember 27. 17:01, vasárnap | Belföld

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

Hétfőtől három emeletes vonat közlekedik a váci és ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

2020. Szeptember 27. 16:00, vasárnap | Belföld

Tanszercsomaggal támogatott gyerekeket az Egyszülős Központ

Több mint száz gyermeknek adott tanszercsomagot az Egyszülős Központ a gondtalan iskolakezdésért.

2020. Szeptember 27. 13:00, vasárnap | Belföld

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére - közölte az innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.