Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Korrupciós ügyben tartottak akciót a nyomozók

Korrupciós ügyben tartottak akciót a nyomozók

Korrupciós ügyben tartottak akciót a nyomozók Budapesten és környékén. Kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként; három embert, köztük egy pénzügyőrt őrizetbe vettek - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult. A gyanú szerint egy nyugállományú rendőr és egy másik férfi mint magánnyomozók a bűnügyi hatóságoknál fennálló kapcsolataik - köztük egy pénzügyőr őrnagy - közreműködésével a munkájukhoz kapcsolódó olyan adatokat szereztek be, amelyekhez törvényesen nem juthattak volna hozzá. A hivatalos személyek a rendelkezésükre álló hivatali adatbázisokban lekérdezéseket végeztek és azok eredményét - kapott vagy ígért jogtalan előny ellenében - kiadták. A két férfi az elkövetésbe további társakat is bevont, köztük egy ügyvédet.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együttműködve kedden összehangolt akció keretében Budapesten és környékén több helyszínen is kutatást tartottak, és a gyanút alátámasztó bizonyítékokat - okiratokat, elektronikus adathordozókat és mobiltelefonokat és nagyobb mennyiségű készpénzt - foglaltak le.

A nyomozó ügyészek indítványozták a három őrizetbe vett férfi letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája csütörtöki ülésen határoz - olvasható a közleményben.

Kedden az Index írt arról, hogy ügyészségi nyomozók vitték el kedd délelőtt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Huszti úti épületéből a felderítő osztály volt vezetőjét. Megkeresésükre Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője azt közölte, hogy "a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást folytat".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére