Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Augusztus 13. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Korszerű utastájékoztató rendszer Győrben

Korszerű utastájékoztató rendszer Győrben

A modern kornak megfelelő utastájékoztató rendszer épül ki a győri tömegközlekedésben. Az utasok információt kaphatnak az átszállási lehetőségről, de akár egy e

Az alpolgármester hangsúlyozta, a szolgáltatások fejlesztésével a cél tömegközlekedés részarányának megtartása a győri közlekedésben. A több mint félmilliárdos beruházás két elemből áll. Az egyik, amelynek szerződését a Kisalföld Volán és a kivitelező Synergon Nyrt a sajtótájékoztató keretében írta alá.

Ennek lényege a korszerű utastájékoztató rendszer kialakítása, amelynek keretében valamennyi győri buszon fontos információkat kaphatunk a járattal kapcsolatban, de akár az átszállási lehetőségekről is. 20 kiemelt buszmegállóban információs oszlopokat helyeznek el, de ezeket a percrekész információkat az interneten is nyomon követhetjük. Ha például egy útbeszakadás miatt módosítani kell a járat útvonalát, arról az utasok és a buszmegállóban várakozók is rögtön értesülhetnek.

Németh Zoltán alpolgármester hangsúlyozta, ilyen komplex rendszer hazánkban még nem működik. (A beruházás másik elemeként 24 jegykiadó automata is létesül a megállókban.)

Pócza Mihály a Kisalföld Volán vezérigazgatója köszönetet mondott kollégáinak, a városháza munkatársainak, valamint az NF-nek azért, hogy ehhez a fontos mérföldkőhöz elérkezhetett a projekt. Hozzátette, a szoros határidő miatt komoly szervezést igényel majd, hogy a technikai eszközök felszerelése mellett a napi közlekedés is zavartalan legyen.

Lazarovits Márk a Synergon vezérigazgatója elmondta, a rövid határidő ellenére minőségi munkát fognak végezni, hiszen a cél az, hogy a tavasszal elkészülő győri rendszer példaértékű legyen az ország más városaiban történő későbbi fejlesztések előtt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.