Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 02. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Kossuth utca 30: Új lendületet kap a beruházás

Kossuth utca 30: Új lendületet kap a beruházás

Évek óta húzódó áldatlan állapot szűnik meg a GYÕR-SZOL Zrt-be egy hónap múlva beolvadó INSZOL Zrt. belépésével a Kossuth utca 30. szám alatti projektbe. Borkai Zsolt polgármester 2010. szeptember 1-jén elmondta, nagy öröm számára, h

Hozzátette, az újvárosi rehabilitáció hosszú folyamat, de a startvonalon állunk, sőt néhány épület már meg is újult, és közösségi szempontból is fontos funkciókat kapott (például a részönkormányzat, vagy az Idősek Klubja, Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Központ Területi Irodája). Természetesen ez az épület is hozzájárul a szép városkép kialakításához.

Sági Géza a GYŐRSZOL vezérigazgatója kifejtette, a 2008 óta folyamatosan romló állagú épület kálváriája a 2000-es évek elején kezdődött. Az önkormányzat a telket az ezredfordulón értékesítette egy építési vállalkozónak. A beruházó 2003-ban kapott építési engedélyt a 20 lakást, 5 üzlethelyiséget és 25 gépkocsi beállót tartalmazó pincegarázst magában foglaló épület felépítésére. A ház építésével párhuzamosan folyt a leendő lakások, üzlethelyiségek, parkolók értékesítése.

Építőközösséget hoztak létre azzal a céllal, hogy az épület használatbavételét követően társasházzá alakul. A beruházó kivitelező cég ellen azonban 2004-ben felszámolási eljárás indult. Az eredeti beruházó ingatlan vagyonrészét egy másik cég megvásárolta és folytatta az építkezést. 2008 elején azonban a második beruházó ellen is felszámolás indult. A felszámolás folyamán az ingatlan vagyonrészt nem sikerült értékesíteni, így az épület állaga az elmúlt két és fél évben folyamatosan csak romlott.

A GYÕR-SZOL Zrt.-jogelőd INSZOL Zrt. az újvárosi városrehabilitáció 2009-es indulásakor kapcsolódott be a történetbe. A zrt. munkatársai megkeresték az építőközösséget, és a sikeres egyeztetéseket követően a cég a felszámolótól megvásárolta a többször is sikertelenül meghirdetett ingatlan vagyonrészt.

A zrt. részére történő birtokba adás 2010. augusztus 18-án megtörtént. A birtokba adást követően a zrt. munkatársai elkezdték az épület állapotának felmérését, és a környezet rendbetételét. Előkészítés alatt van az építőközösségi szerződés módosítása, amelynek aláírása után várhatóan az ősz folyamán indulhat a kivitelezés.

A beruházás befejezéséhez szükséges ráfordítás meghaladja a 100 millió forintot, amely költséget a tulajdonosok közösen vállalták. A tervek szerinti befejezést követően a használatbavételi engedéllyel zárul a projekt. A beruházás szervesen kapcsolódik a győr-újvárosi városrehabilitációhoz, az épület határos a tervezett rehabilitáció első ütemében megújuló területtel.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.