Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Augusztus 02. 13:54, péntek | Életmód

Kóstoltad már borral a kávét? Úgy is finom?

Kóstoltad már borral a kávét? Úgy is finom?

A kávékedvelők általában két csoportba oszthatók: vagy ragaszkodnak a jól bevált kávéjukhoz, vagy mindent kipróbálnak, ami az útjukba kerül, mert szeretik az újdonságokat – főleg a vad és szokatlan ízeket, amiből elég sok van belő

A kávé évszázadok óta az emberiség kedvelt itala. A 9. századi Etiópiában a kecskepásztorok itták rendszerint, hogy éjjel ébren tudjanak maradni. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy lett egyre népszerűbb a felhasználása, mind a konyhában, mind a gyógyászatban

Azt azonban senki nem gondolta volna, hogy miután meghódítja a világot, bizarr és vad ötletek forrása lesz. Pedig bizony így lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy létezik már tojással, kurkumával és vajjal ízesített, de ott van a juharszirupos-baconös, a gombás, a whiskys vagy a fehérjés kávé is.

De ez még mindig semmi!

A tacoízű kávé sem aromájában, sem illatában nem hasonlít a kávéra. A Coffee Am márka terméke erősen fűszeres és húsízű. Hasonlóan különös találmány az almás pités kávé, amelyben – ahogy a neve is mutatja – egyik kedvenc desszertünk köszön vissza.

Mexikóban például előszeretettel isszák a kávét Kahlúa likőrrel ízesítve. Ha már likőr, akkor ne feledkezzünk meg a boros kávéról sem. Az ötlet a Friends Fun Wine fejéből pattant ki, akik szerint nincs is jobb egy chardonnay cappuccinónál vagy egy cabernet eszpresszónál. Ha azt gondoljuk, hogy ennél furcsább már nem jöhet, akkor meg fogunk döbbenni: van tonikkal, kólával és sörrel felöntött kávé is. Ez utóbbi a texasi Austinban örvend nagy népszerűségnek.

A következő szokás spanyol területeken terjedt el: a csészébe egy darabka sajtot tesznek, arra öntik rá a kávét és úgy tálalják. Ez a Guarapo con Queso. Ezt és a többi ötletet, akár otthon is kiróbálhatjuk, de persze akár sóval, citrom- és limelével is ízesíthetjük kávénkat, ha már unjuk a hagyományos feketét.

Forrás: origo.hu

Kép: Shutterstock - kávé, Kahlúa likőrrel, Mexikóból

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 13:02, szerda | Életmód

A felnőttek is függővé válhatnak a digitális eszközöktől

Nemcsak a gyerekeket és a fiatalokat veszélyezteti a digitális eszközök állandósult használata, a felnőttek is függővé válhatnak - hívta fel a figyelmet Steigervald Krisztián generációkutató szerda reggel az M1-en.

2019. December 10. 15:02, kedd | Életmód

Télen különösen fontos a tudatos és egészséges étkezés

A táplálkozás jelentősen befolyásolja az energiaszintet, ezért télen különösen fontos a tudatos, egészséges étkezés – közölte Vékony Blanka, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának egyik tanára kedden az M1-en.

2019. December 10. 07:32, kedd | Életmód

A Zika-láz terjedését modellezték szegedi matematikusok

Az elmúlt években komoly riadalmat okozó Zika-vírus járványos terjedését modellezték a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusai, az erről szóló cikkük a napokban jelent meg rangos Scientific Reports folyóiratban

2019. December 07. 10:07, szombat | Életmód

Az anyatejjel megelőzhető lehet a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia

Az anyatej hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló, a gyermekek három százalékát érintő tejfehérje-allergia megelőzéséhez - közölte az Első 1000 nap program pénteken az MTI-vel.