Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 02. 13:54, péntek | Életmód

Kóstoltad már borral a kávét? Úgy is finom?

Kóstoltad már borral a kávét? Úgy is finom?

A kávékedvelők általában két csoportba oszthatók: vagy ragaszkodnak a jól bevált kávéjukhoz, vagy mindent kipróbálnak, ami az útjukba kerül, mert szeretik az újdonságokat – főleg a vad és szokatlan ízeket, amiből elég sok van belő

A kávé évszázadok óta az emberiség kedvelt itala. A 9. századi Etiópiában a kecskepásztorok itták rendszerint, hogy éjjel ébren tudjanak maradni. Ahogy haladtunk előre az időben, úgy lett egyre népszerűbb a felhasználása, mind a konyhában, mind a gyógyászatban

Azt azonban senki nem gondolta volna, hogy miután meghódítja a világot, bizarr és vad ötletek forrása lesz. Pedig bizony így lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy létezik már tojással, kurkumával és vajjal ízesített, de ott van a juharszirupos-baconös, a gombás, a whiskys vagy a fehérjés kávé is.

De ez még mindig semmi!

A tacoízű kávé sem aromájában, sem illatában nem hasonlít a kávéra. A Coffee Am márka terméke erősen fűszeres és húsízű. Hasonlóan különös találmány az almás pités kávé, amelyben – ahogy a neve is mutatja – egyik kedvenc desszertünk köszön vissza.

Mexikóban például előszeretettel isszák a kávét Kahlúa likőrrel ízesítve. Ha már likőr, akkor ne feledkezzünk meg a boros kávéról sem. Az ötlet a Friends Fun Wine fejéből pattant ki, akik szerint nincs is jobb egy chardonnay cappuccinónál vagy egy cabernet eszpresszónál. Ha azt gondoljuk, hogy ennél furcsább már nem jöhet, akkor meg fogunk döbbenni: van tonikkal, kólával és sörrel felöntött kávé is. Ez utóbbi a texasi Austinban örvend nagy népszerűségnek.

A következő szokás spanyol területeken terjedt el: a csészébe egy darabka sajtot tesznek, arra öntik rá a kávét és úgy tálalják. Ez a Guarapo con Queso. Ezt és a többi ötletet, akár otthon is kiróbálhatjuk, de persze akár sóval, citrom- és limelével is ízesíthetjük kávénkat, ha már unjuk a hagyományos feketét.

Forrás: origo.hu

Kép: Shutterstock - kávé, Kahlúa likőrrel, Mexikóból

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 15. 11:46, csütörtök | Életmód

Káros az egészségre a vízipipázás

Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása veszélyesebb lehet, mint a dohányzás más formái.

2019. Augusztus 14. 09:03, szerda | Életmód

Egyre többen szenvednek az ételallergiától

Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

2019. Augusztus 06. 07:39, kedd | Életmód

Ez alapján választanak munkát a mai fiatalok

Régebben a fizetés volt a legfontosabb egy munkavállaló számára az állások közötti választáskor, az elvárások azonban ma már ennél összetettebbek.

2019. Augusztus 06. 05:00, kedd | Életmód

Milliószámra isszuk a kólát

Magyarországon 2018 júliusa és 2019 júniusa között 3 millió hektoliter, vagyis több mint 50 milliárd forintnyi kóla fogyott, ami a szénsavas üdítők belföldi forgalmának több mint 60 százalékát jelenti