Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2012. Április 11. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kötélpályával a falusi turizmusért

Kötélpályával a falusi turizmusért

Somogyban épült fel az ország második leghosszabb lecsúszó pályája.

Mintegy 17 millió forintos beruházás keretében épült meg a Zselic legnagyobb erdei kötélpályája a patcai Katica Tanyán, amely felveszi a versenyt Balaton-parti és Mátra-beli társaival. A turisztikai fejlesztés célja, hogy minél több vendéget vonzzon Somogyba.

Erdei kötél- és akadálypályával bővítették az aktív szórakozási lehetőségeket a patcai Katica Tanyán. Az ötpályás kalandparkot úgy építették meg, hogy 3 és 103 éves kor között bárki igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A legkisebbek 10 akadályon küzdhetik át magukat a „pöttöm” pályán, a kis tinik a „tizenéves” pályán kúszhatnak-mászhatnak, míg a tettre kész tizenévesek a „bátor” pályán bizonyíthatnak.

'Az extrém akadályokra vágyók számára készült az „adrenalin” lecsúszó pálya, ez két magasabb domb között húzódik, és csak a Mátrában van hozzá fogható' – mondta Handó János, a Katica Tanya tulajdonosa. Hozzátette: 'a lecsúszó pálya 190 méter hosszú és 20 méteres magasságban van, ezzel az ország második leghosszabb pályája rangos címmel büszkélkedhet. Aki kevésbé bevállalós, az is talál kisebb kötélpályát, hiszen a „csillapító” lecsúszó pálya 120 méteres hosszúságával és 10 méteres magasságával az óvatosabbaknak nyújt feledhetetlen élményt.'

Somogy megye legkisebb települése a közelmúltban több jelentős és értékteremtő beruházás színtere is volt. Az év elején adták át a Katica Tanyán a beltéri csúszdaparkot és a hatalmas játszóházat, amely uniós forrás segítségével épült meg. A kötélpálya a hagyományos bemutató gazdaság, valamint a csúszdaház szolgáltatásait egészíti ki természet közeli mozgásformákkal.

'Az elmúlt időszakban olyan turisztikai fejlesztésekre koncentráltunk, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokhoz szóltak. Az erdei kötélpálya és a hosszú lecsúszó pálya már az extrém sportokat kedvelő fiatalokat és felnőtteket is célozza' – tette hozzá Handó János.

Az élmény mellett a biztonság is garantált, mert a kötélpálya valamennyi biztonsági előírásnak megfelel, ráadásul az akadályok leküzdését, illetve a csúszásokat animátorok segítik, de a kaland résztvevői egy kisebb baleset-megelőzési oktatáson is részt vesznek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 19:41, csütörtök | Belföld

Már kapható a Zenthe torta

Idén lenne 100 esztendős a salgóbányai születésű színészlegenda, Zenthe Ferenc. A róla elnevezett torta csütörtöktől elérhető a Kézműves Cukrászdában.

2020. Január 23. 18:00, csütörtök | Belföld

Nyilvánosak a keresztféléves eljárás ponthatárai

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait.

2020. Január 23. 17:18, csütörtök | Belföld

Csankó Zoltán az Eldorádóban mutatkozik be a József Attilában

2020.február 8-án mutatja be a József Attila Színház Bereményi Géza filmklasszikusának, az Eldorádónak színpadi változatát Funtek Frigyes rendezésben.

2020. Január 23. 15:26, csütörtök | Belföld

2020 önkéntes jelentkezését várják Európa legnagyobb passiójátékához

2020 önkéntest várnak a szervezők Európa legnagyobb passiójátékának előadásához, 2020. április 4-ére az Arénába.