Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 04. 10:06, hétfő | Belföld

Kovács Patrícia, applikáció és kiállítás a látássérültekért

Kovács Patrícia, applikáció és kiállítás a látássérültekért

A legújabb mesterséges intelligencia-applikáció, a Facing Emotions segítségével hívják fel a figyelmet a látássérültek mindennapi nehézségeire az érzelmek felismerésében.

A látható érzelmek fontosságára hívja fel a figyelmet a Facing Emotions applikáció.

A kampány célkitűzéseihez csatlakozott Kovács Patrícia színművész, a Suhanj! Alapítvány alapítója, illetve Agárdi Szilvia látássérült énekesnő, esélyegyenlőségi aktivista is.

A Huawei online szemléletformáló videókat oszt meg, a Láthatatlan Kiállítás pedig állandó programelemeként biztosítja a látogatók számára, hogy átélhessék, milyen a világ látható érzelmek nélkül.

A gyártó legújabb MI-támogatott alkalmazása, a Facing Emotions a Huawei Mate 20 Pro okostelefon segítségével képes felismerni az emberi arcon megjelenő hét alapérzelmet, majd ezeket hanggá alakítva továbbítani azokat.

A Láthatatlan Kiállítás látogatói a csúcskészülékek segítségével kipróbálhatják, milyen a látásuk helyett a telefon által kiadott hangok alapján azonosítani az érzelmeket beszélgetőpartnerük arcán.

Az alkalmazás az okostelefon mesterséges intelligencia-képességeinek köszönhetően pár másodperc alatt képes megállapítani, hogy a beszélgetőpartner arcán milyen érzelem tükröződik a hét legmarkánsabb emberi emóció (boldogság, szomorúság, meglepettség, düh, félelem, undor, megvetés) közül.

A Facing Emotions applikációját február elsejétől a Láthatatlan Kiállítás minden túráján kipróbálhatják a látogatók, a Mate 20 Pro készüléktulajdonosok pedig a Google Play áruházból is letölthetik az alkalmazást.

Forrás: veol.hu

Foto: YouTube - Kovács Patrícia és Agárdi Szilvia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.