Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 07. 09:48, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Szeretem a kihívásokat!

Kovács Sanyi: Szeretem a kihívásokat!

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel a május 9-i FRT.HU Kupasorozat futama előtt.

Áprilisban egy sikeres versenyt teljesítettél az Opel Tigrával. Most fordított pálya lesz. Erre miként készülsz fel?
- Napok óta tanulmányozom, memorizálom a pálya nyomvonalát. A nap legelején van lehetőség a pálya bejárására. Turák Laci csapattársammal ki is fogjuk használni.

Van-e kedvenc kanyarod vagy kanyarkombinációd?
- Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mivel minden versenyen más-más a pálya nyomvonala. Szeretem a technikás, furfangos pálya kialakításokat.

Mennyire motivál, ha a kategóriádban egy-egy sporttársad hasonló időt megy, mint te?
- Nagyon motivál. A kategóriámban több versenytársammal is fej-fej mellett csináljuk a jobbnál jobb időeredményeket.

Szoros lesz a szombati időterved. Gokartbajnokságban is rajthoz állsz. Hol is? Miért is? Milyen eredményeid vannak eddig?

- Az idei évben mind a két Kupasorozatban részt veszek, viszont ez a nap a kivétel, amikor mind a két verseny egy napra esik. Délelőtt és kora délután FRT Rallye, amikor vége, már indulunk is Turák Laci csapattársammal Kiskunlacházáról Kecskemétre, hogy részt vegyünk a Birizdo Kart gokartversenyén is.
Ez a verseny lesz a bajnokság harmadik megmérettetése. Az első versenyen szoknom kellett a pálya vonalvezetését, és hogy rajtam kívül több gokart is a pályán van egyszerre. A másodiknál az időmérőn megszereztem a második helyet, négy századra maradtam csak le az első pozíciótól. A versenyen viszont sajnos műszaki hibás volt a gokartom, ezért folyamatosan csúsztam egyre hátrébb, majd a harmadik körben kiállni kényszerültem. Nagyon várom már a mostani megmérettetést is.

Miként tudod szellemileg, fizikailag összeegyeztetni egy napra a két versenyt?
- Szeretem a kihívásokat. Ez a nap fizikailag is és szellemileg is egyaránt megterhelő lehet, még nem volt alkalmam kipróbálni két versenyt egy napon. Mindent el kell kezdeni. Úgy gondolom, hogy autóversenyzőként minden ilyen jellegű problémát le tudok küzdeni megfelelő akarattal és kellő elszántsággal. A fő cél érdekében mindent meg kell tennem.

Segíti-e a gokartozás az autóversenyzésed?
- Igen, határozottan úgy érzem. Amióta gokartversenyekre járok, még bátrabban megyek a versenyautómmal is. A Csapatomtól is csak pozitív visszajelzéseket kapok az autóversenyzés-gokartversenyzés párosításával kapcsolatban.


Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Címkék: autósport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.