Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Június 01. 17:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI - foto pixabay

Kovács Zoltán: nem veszíthetjük szem elől az ország energiabiztonságát

Kovács Zoltán: nem veszíthetjük szem elől az ország energiabiztonságát

Az olajszállítási alternatívák hiánya miatt az olajembargó nem politikai ízlés vagy politikai szándékok kérdése, hiszen nem veszíthetjük szem elől az ország energiabiztonságát mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár, a BBC rádiójának kedden adott interjújára utalva hangsúlyozta, hogy az orosz olajembargó ügyében hozott döntést "a józan ész és az európai összetartás" győzelmeként fogják fel.

Kovács Zoltán elmondta, hogy Magyarország álláspontjának nincs köze a Budapest és Moszkva közti "pragmatikus, üzleti kapcsolatokhoz", amelyeket az elmúlt években, évtizedben kiépítettek. Mint mondta, az embargó "nem politikai ízlés vagy szándékok kérdése", Magyarországnak ugyanis hozzávetőlegesen négy vagy öt évre volna szüksége, hogy megfelelő technológiai alternatívát építsen ki ahhoz, hogy teljes mértékben függetlenné váljon az orosz energia-szállítástól.

Címkék: energia

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 07:06, vasárnap | Belföld

Golyóstollal szurkálta betegtársát egy férfi

A Fővárosi Főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza egy 38 éves férfival szemben, aki tavaly májusban, egy budapesti kórház kórtermében műanyag golyóstollal támadt az egyik betegtársára.

2022. Szeptember 25. 06:56, vasárnap | Belföld

Sok a motoros az utakon - Ezekre figyeljünk, hogy ne történjen baleset

Nem csak tavasszal és nyáron, de ősszel is sokan veszik elő kétkerekű járműveiket és pattannak nyeregbe kihasználva az egyre ritkuló napsütéses időszakokat.

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.