Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2013. November 05. 09:30, kedd | Életmód
Forrás: egeszsegtukor.hu/infogyor.hu

Kövérebbek leszünk a gyors fogyókúráktól

Kövérebbek leszünk a gyors fogyókúráktól

A gyors fogyás gondolata kecsegtető minden túlsúlyos ember számára. Azt viszont tudni kell, hogy a fogyókúra hosszú távú elgondolása, majd betartása, sokkal hatékonyabb. Érdemes kivárni, amíg lassan, de biztosan távozik a felesleg. Hogy miért is?

A hirtelen fogyás nemcsak, hogy egészségtelen, de esztétikai szempontból se kedvező, a bőr nem képes alkalmazkodni a rövid idő alatt végbe menő súlyvesztéshez. Ez a módszer gyakran a jojó-effektushoz vezet, ami gyors fogyás által alakul ki és nem, hogy visszamennek a kilók, de pluszok is csatlakoznak hozzájuk.

Ha keveset eszünk, elkezdünk koplalni a test elkezdi felhasználni az elraktározott energiát. A villámdiéták egyik legnagyobb csapdája, hogy az elején bekövetkező gyors fogyástól belelkesülnek a fogyókúrázók, holott a leadott súly döntő része víz és nem igazán zsír. Ahhoz, hogy kb. fél kiló zsírt leadjunk, közel 3.500 kilokalória „deficitre” van szükség. A probléma az, hogy mire a szervezet eljut addig a pontig, hogy elkezdje felhasználni a zsírraktárakat, addigra már jelentős energiadeficitje van a villámdiéta miatt, ezért lelassul az anyagcsere. Ami gátolja a fogyást. Ezért a legtöbb ilyen módot választó fogyókúrázó kudarccal zárja a diétát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 08:00, péntek | Életmód

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben az emisszió koronavírus-járvány miatti csökkenése ellenére.

2021. Április 08. 10:46, csütörtök | Életmód

Brit gyógyszerfelügyelet: az AstraZeneca-vakcina előnyei továbbra is meghaladják a kockázatokat

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) szerdai tájékoztatása szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari csoport által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag előnyei

2021. Április 08. 08:32, csütörtök | Életmód

Lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között

A vizsgálatok szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között,

2021. Április 06. 12:54, kedd | Életmód

A vírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak