Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 18. 08:46, hétfő | Helyi

Kövi Szabolcs: Ihletuniverzum, nagy visszatéréssel

Kövi Szabolcs: Ihletuniverzum, nagy visszatéréssel

A 19. Győri Könyvszalon egy visszatérés alkalma is volt az elmúlt hétvégén.

7 év után, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termének színpadán találkozhatott a közönség újra Szabó Sipos Barnabás színművész, festővel, aki egykor a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja volt 2012-ig, többek között olyan remek szerepben, minta Portugál Kocsmárosa.

Barnabás bevallotta, hogy kicsit nosztalgikus is számára ez az este, hiszen néhány nappal ezelőtt még csak annyit tudott, hogy az egyik kulturális intézménybe kell jönnie Győrbe, de azt nem, hogy hova.


Most, 2019-ben Kövi Szabolcs: "Ihletuniverzum I-II" című zenés könyvbemutatóján működött közre, vasárnap délután, magával a szerzővel.

A szerző ajánlója a könyvről: "Az Ihletuniverzum 1. rész (második, javított kiadás) Gyermekkoromtól fogva író szerettem volna lenni, de olyan erős inspirációt kaptam a zenéléshez, hogy letettem e tervemről. Most éreztem először, hogy szeretnék megosztani egy összetett gondolatot másokkal, amit zenével már nem lehet. Az általam kedvelt könyvek mind regények voltak, így csak egy történetbe szőve tudtam elképzelni ennek átadását. Nekem szükségem van fordulatokra, érzelmekre, cselekményre ahhoz, hogy egy írás felkeltse az érdeklődésemet. A történetből nem árulhatok el részleteket, még szemelvényesen sem, mert akkor óhatatlanul elvenném a benne rejlő meglepetések erejét. Bízom benne, hogy élvezni fogják a mesémet és megérinti majd a szívüket."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Könyvborító kép: bookline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét