Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 11. 14:41, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Kozákot és Vajdát sem tudták legyőzni

Kozákot és Vajdát sem tudták legyőzni

Duplázott Vajda Attila és Kozák Danuta. Az első után a második kajak-kenu válogatót is megnyerték, így ők biztos indulói a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságnak és az augusztusi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. Eld

A szétlövésért küzdöttek a riválisok kenu egyes ezer és női kajak egyes ötszáz méteren. A szám olimpiai bajnoka Vajda Attila magabiztosan nyerte az első és a második válogatót is, ezzel kiharcolta a részvételt mindkét világeseményre, harmadik válogatóra már nem lesz szükség.

„Uraltam a mezőnyt, amit szerettem volna azt tudtam megvalósítani, és úgy érzem, hogy egy egész jó ezer méteres időt mentem. Nyilván kellett is mennem, mert az ellenfeleim hajtottak, de bíztam abban, hogy a végén én leszek az erősebb, és ezt sikerült bebizonyítanom” – fogalmazott az olimpiai bajnok kenus.

Nem tudták legyőzni Kozák Danutát sem, így női ötszáz kajak egyesben sem lesz szétlövés. A kétszeres olimpiai és 29-szeres világbajnok Kovács Katalin mindkétszer kikapott, az első válogatón második lett, a másodikon viszont Benedek Dalma is megelőzte. Így a címvédő Kozák indulhat a jövő heti Eb-n és a világbajnokságon is.

„Jövő héten lesz az Európa-bajnokság, utána lesz egy hét szünetünk, akkor lesz egy kis nyaralás, és utána pedig kőkeményen elkezdünk készülni Szegedre, és nagyon jó eredményt szeretnék a vb-n” – mondta el Kozák Danuta.

A férfi kajak ezer méteren az első verseny győztese, Dombi Rudolf nem indult el, Kucsera Gábor a négyesben már kvalifikálta magát, így nem állt rajthoz ezen a távon, míg a többi esélyes nem jutott be a döntőbe az előfutamokból. A lehetőséget a fiatal Dombvári Bence használta ki, megelőzve Paumannt és Kökényt. Ebben a számban viszont előfordulhat szétlövés, ha Dombi szombaton párosban nem szerzi meg az Eb- és vb-indulási jogot. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.