Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2020. Február 26. 08:15, szerda | Belföld

Közel 100 ezer forinttal verte át, természetgyógyásznak adta ki magát egy csaló

Közel 100 ezer forinttal verte át, természetgyógyásznak adta ki magát egy csaló

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat egy harminckét éves férfi és társa ellen, akik gyógyító szolgáltatást ígértek egy nőnek, ám ehelyett közel 100 ezer forinttól megszabadították.

A fiatal férfi 2018. július elején egy internetes közösségi oldalon hirdette magát, mint gyógyító médium, és különféle „mágus, gyógyító, rontáslevelő, tenyérjós" tevékenységeket ajánlott. A hirdetésre felfigyelt az egyik Nógrád megyei településen élő nő, aki találkozót beszélt meg a férfival és egy társával.

A két férfi 2018. július elején elmentek a nő lakására, ahol megtévesztették őt azzal, hogy az internetes hirdetést feladó férfi képzett reiki mester, aki társa asszisztensi közreműködésével, egy szertartás keretében meg tudja gyógyítani az asszony távol lévő, beteg lányát. A férfi valójában nem rendelkezett efféle végzettséggel,

és nem szerepelt az egészségügyi dolgozók nyilvántartásában sem, így nem volt jogosult arra, hogy egészségügyi és természetgyógyászati tevékenységeket végezzen.

Ezzel tára is tisztában volt, ennek ellenére készséggel asszisztált neki.

A két férfi szertartásos távgyógyítást színlelt a nő előtt, amiért 90.000 forintot kértek. Az átvert nő ekkor 60.000 Ft-ot fizetett nekik, majd, mivel több pénz nem volt nála, 8000 forint értékben adott át nekik italokat, gyógyszereket és virágokat.

A férfi és társa aznap éjfélkor újra felkeresték a nőt. A férfi azt állította, hogy az égiekkel dolgozik, és küldi az energiát lányának, aki attól jobban lesz. Ekkor 20.000 forintot kértek tőle, de mivel a nő ezt nem tudta azonnal megfizetni, a férfi közölte, hogy másnapra szerezze be a pénzt, különben nem tudja meggyógyítani a lányát, és az eddig kifizetett pénz is ablakon kidobott pénz lesz. A nő ezért másnap délre megszerezte az összeget, és átadta nekik.

Azonban még ez sem volt elég nekik, kérték, hogy a 90 ezerből hiányzó 10 ezret is fizesse meg nekik, amit a nő meg is tett.

Ezzel összesen 98.000 Ft kárt okoztak, ami nem térült meg.

Az ügyészség a két, büntetett előéletű vádlott számára felfüggesztett fogházbüntetést javasolt. A nő kártérítést kért, melyről szintén a bíróság fog dönteni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 18:16, szombat | Belföld

Barlangot találtak a fővárosban

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton - közölte a kerület polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.