Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 03. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a vagyonvisszaszerzés érdekében közel 19 millió forintot foglaltak le az eljárás során.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2019-ben nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a helyi vasútállomáson vagonokat dézsmáltak meg. A tolvajok válogatás nélkül vettek magukhoz mindent, amit találtak: műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat, konyhai felszereléseket szereztek meg hozzávetőlegesen 2 millió forint értékben. A még nagyobb zsákmány reményében néhány nap múlva visszamentek a bűntett helyszínére, ahol egy tehervonat hét konténerének a zárját feszítették le. Rövid ideig szerencsésnek mondhatták magukat, mert nagyértékű számítógép-alkatrész szállítmányt találtak, de amikor elkezdték lepakolni a szerzeményüket a vonatról, a rendőrök lecsaptak rájuk. A bűnös tevékenység közben tetten ért 28 és 42 éves férfiakat a rendőrök a gyanúsítottkénti kihallgatás után őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

A nyomozók széleskörű vizsgálódásba kezdtek, és ennek során kiderült, hogy a kunszentmiklósi lakosok több hasonló jellegű bűncselekményt is elkövettek, és ezzel jelentős károkat okoztak a fuvarozást végző cégnek.

A 28 éves férfi önállóan is tevékenykedett, illetve egy esetben egy harmadik – szintén kunszentmiklósi – személyt is bevontak a bűncselekmény elkövetésébe. A rendőrök őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A kunszentmiklósi zsaruk az alapos nyomozás eredményeként megtalálták az orgazdát is. Egy 43 éves helyi férfi vásárolta meg a kiskereskedelmi árhoz képest jóval alacsonyabb áron a lopott holmi egy részét. A felvásárlónál tartott házkutatás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – a rendőrök közel 19 millió forint készpénzt foglaltak le.

A bűnbanda tolvajlással foglalkozó tagjait lopással gyanúsítják, a felvásárlót pedig pénzmosás bűntettével. Jelenleg már mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben a rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.