Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 23. 09:25, szerda | Bulvár

Közel 30 millió fontba, azaz 10,8 milliárd forintba is kerülhetett a brit királyi esküvő biztonsága

Közel 30 millió fontba, azaz 10,8 milliárd forintba is kerülhetett a brit királyi esküvő biztonsága

Egy átlagos brit pár 27 ezer fontot (9,8 millió forint) költ menyegzőre. Aimee Dunne, az angliai luxusesküvő-szervező szerint Harry Herceg és Meghan Markle szombati esküvője azonban 2 millió font (726 millió forint) is lehetett.

A Bridebook szerint a pár és a vendégek biztonságára közel 30 millió fontot (10,8 milliárd forint) költöttek.

A hétvége egyik legnagyobb visszhangot keltő eseménye volt, hogy összeházasodott Meghan Markle és Harry herceg. A pompás esemény természetesen nem volt olcsó, több oldal is közölte arra vonatkozó becslését, hogy mennyibe kerülhetett a szertartás.

A nagyjából 680 ezer dollár (182,5 millió forint) értékű menüt Mark Flanagan vezető séf felügyelte. Ugyan a pontos menü nem ismert, de klasszikus desszertek és egy citromos torta is szerepelt az ételek között.

Nagyjából hatszáz vendég volt hivatalos az esküvői ebédre és vacsorára, valamint 2 640 nyilvános vendég is láthatta a ceremóniát a Windsori kastélyban, nekik teát és kekszet szolgáltak fel. Köztük volt például Elton John is.

Érdekesség, hogy az étel- és italköltségek az esküvő egynegyedét teszik ki.

Bár az ifjú párnak nem kell fizetnie a Szent György kápolna bérbevételéért, de egy üvegházat építtettek az esküvőre, aminek a szállítása és felépítése 400 ezer dollár (107,3 millió forint) volt.

Az esküvővel kapcsolatos leggyakoribb kérdés korábban a menyasszony ruhája volt.

A tervező a londoni Ralph & Russo párosa, akik már korábban is olyan hírességnek is terveztek ruhakölteményeket, mint Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie és Beyoncé.

A The Telepgraph értesülései szerint a ruha 135 ezer dollár értékű (36,2 millió forint), de Dunne úgy véli, a ruha inkább 270 ezer dollárba (72,4 millió forint) került.

Mind az esküvő, mind a Windsori kastély méretéből adódóan rengeteg virágra volt szükség a helyszín feldíszítéséhez. Dunne szerint ízléses és nem túl pazarló virág-összeállítást láthattunk, azonban kifejtette, hogy még így is könnyű akár 100 ezer fontot (36,3 millió forint) elkölteni a virágokra.

Egyéb jelentős költségek közé tartozik a zene.

A zenét James Vivian zeneigazgató irányította a Szent György kápolnában, beleértve a kápolna kórusát, valamint válogatott zenészeket.

A logisztikai költség is igen magas lehetett az esküvőnél, mivel nemcsak rengeteg vendég jelent meg, hanem igen sokan dolgoztak a sikerért, akiktől extra titoktartást vártak el, ami biztosan többletköltséggel járt – foglalata össze Dunne.


A királyi család már korábban bejelentette, hogy az esküvő alapjait ők fizetik, ami magában foglalja az egyházi szertartást, a zenét, a virágokat, a dekorációt és a ceremóniát. Az esküvői ruhát Meghan Markle maga fizette.

A biztonsági költségeket 30 millió fontra (10,8 milliárd forint) becsüli a Bridebook – Vilmos herceg és Katalin esküvőjének biztonságára 2011-ben 27 millió dollárt (7,3 milliárd forint) költöttek.

A szombati esküvőre érkező nyilvánosságból 1200 szerencsés esküvői ajándékcsomagot is kapott, amiben többek között csokoládé-emlékérme, hűtőmágnes és egy húszszázalékos kupon a Windsori Middle Ward ajándékboltba is találhatók.

Diana hercegnő unokahúga, Kitty Spencer a legszebb volt a meghívottak között.

A menyegző után már négyen is eladásra kínálták ezt a csomagot az eBay-en keresztül, az aukciók jelenleg 780 és 1500 font (283 ezer és 545 ezer forint között) között tartanak.

Forrás: origo.hu; life.hu

Képek: life.hu - AFP/Ian West; 24.hu;

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.