Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2018. Május 23. 09:25, szerda | Bulvár

Közel 30 millió fontba, azaz 10,8 milliárd forintba is kerülhetett a brit királyi esküvő biztonsága

Közel 30 millió fontba, azaz 10,8 milliárd forintba is kerülhetett a brit királyi esküvő biztonsága

Egy átlagos brit pár 27 ezer fontot (9,8 millió forint) költ menyegzőre. Aimee Dunne, az angliai luxusesküvő-szervező szerint Harry Herceg és Meghan Markle szombati esküvője azonban 2 millió font (726 millió forint) is lehetett.

A Bridebook szerint a pár és a vendégek biztonságára közel 30 millió fontot (10,8 milliárd forint) költöttek.

A hétvége egyik legnagyobb visszhangot keltő eseménye volt, hogy összeházasodott Meghan Markle és Harry herceg. A pompás esemény természetesen nem volt olcsó, több oldal is közölte arra vonatkozó becslését, hogy mennyibe kerülhetett a szertartás.

A nagyjából 680 ezer dollár (182,5 millió forint) értékű menüt Mark Flanagan vezető séf felügyelte. Ugyan a pontos menü nem ismert, de klasszikus desszertek és egy citromos torta is szerepelt az ételek között.

Nagyjából hatszáz vendég volt hivatalos az esküvői ebédre és vacsorára, valamint 2 640 nyilvános vendég is láthatta a ceremóniát a Windsori kastélyban, nekik teát és kekszet szolgáltak fel. Köztük volt például Elton John is.

Érdekesség, hogy az étel- és italköltségek az esküvő egynegyedét teszik ki.

Bár az ifjú párnak nem kell fizetnie a Szent György kápolna bérbevételéért, de egy üvegházat építtettek az esküvőre, aminek a szállítása és felépítése 400 ezer dollár (107,3 millió forint) volt.

Az esküvővel kapcsolatos leggyakoribb kérdés korábban a menyasszony ruhája volt.

A tervező a londoni Ralph & Russo párosa, akik már korábban is olyan hírességnek is terveztek ruhakölteményeket, mint Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie és Beyoncé.

A The Telepgraph értesülései szerint a ruha 135 ezer dollár értékű (36,2 millió forint), de Dunne úgy véli, a ruha inkább 270 ezer dollárba (72,4 millió forint) került.

Mind az esküvő, mind a Windsori kastély méretéből adódóan rengeteg virágra volt szükség a helyszín feldíszítéséhez. Dunne szerint ízléses és nem túl pazarló virág-összeállítást láthattunk, azonban kifejtette, hogy még így is könnyű akár 100 ezer fontot (36,3 millió forint) elkölteni a virágokra.

Egyéb jelentős költségek közé tartozik a zene.

A zenét James Vivian zeneigazgató irányította a Szent György kápolnában, beleértve a kápolna kórusát, valamint válogatott zenészeket.

A logisztikai költség is igen magas lehetett az esküvőnél, mivel nemcsak rengeteg vendég jelent meg, hanem igen sokan dolgoztak a sikerért, akiktől extra titoktartást vártak el, ami biztosan többletköltséggel járt – foglalata össze Dunne.


A királyi család már korábban bejelentette, hogy az esküvő alapjait ők fizetik, ami magában foglalja az egyházi szertartást, a zenét, a virágokat, a dekorációt és a ceremóniát. Az esküvői ruhát Meghan Markle maga fizette.

A biztonsági költségeket 30 millió fontra (10,8 milliárd forint) becsüli a Bridebook – Vilmos herceg és Katalin esküvőjének biztonságára 2011-ben 27 millió dollárt (7,3 milliárd forint) költöttek.

A szombati esküvőre érkező nyilvánosságból 1200 szerencsés esküvői ajándékcsomagot is kapott, amiben többek között csokoládé-emlékérme, hűtőmágnes és egy húszszázalékos kupon a Windsori Middle Ward ajándékboltba is találhatók.

Diana hercegnő unokahúga, Kitty Spencer a legszebb volt a meghívottak között.

A menyegző után már négyen is eladásra kínálták ezt a csomagot az eBay-en keresztül, az aukciók jelenleg 780 és 1500 font (283 ezer és 545 ezer forint között) között tartanak.

Forrás: origo.hu; life.hu

Képek: life.hu - AFP/Ian West; 24.hu;

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 17:05, péntek | Bulvár

A Grammy-jelölések körüli szabálytalanságokról beszélt az amerikai lemezakadémia felfüggesztett elnöke

A Grammy-jelölések körüli súlyos szabálytalanságokról beszélt csütörtök reggel egy amerikai televíziós műsorában Deborah Dugan, az amerikai lemezakadémia felfüggesztett elnöke,

2020. Január 24. 16:24, péntek | Bulvár

Elhunyt A kockásfülű nyúl alkotója

Életének 79. évében meghalt Richly Zsolt Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas rajzfilmrendező, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár.

2020. Január 24. 15:00, péntek | Bulvár

Gyártják a Marvel Kapitány folytatását

Hivatalosan is megkezdődtek a nagysikerű Marvel Kapitány című szuperhősfilm folytatásának munkálatai.

2020. Január 24. 07:32, péntek | Bulvár

Megjelent az új Star Wars plakát, amin sok apró részletet érdemes megfigyelni

Az élőszereplős Csillagok háborúja-széria, a Mandalorian mellett kevés figyelmet kapott az animációs sorozat, a Clone Wars, és ez nem csoda: