Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2020. Február 19. 18:52, szerda | Belföld

Közel 4000 méteres lett a győrvári kolbász

Közel 4000 méteres lett a győrvári kolbász

Győrváron, a hetedik gasztronómiai fesztiválon rekordkísérletbe fogtak a hentesek és segítőik. Végül 3,49 kilométer hosszú egybefüggő kolbászt sikerült megtölteniük, amellyel új magyar csúcs született.

A kolbász 3000 kilogramm nyersanyagból készült még február elején. Sebestyén István, a magyar rekordok szövetségének regisztrátora a hivatalos mérést követően bejelentette, hogy a győrvári 3490 méteres kolbász bőven megdöntötte az addigi magyar rekordot. A sikeres rekordkísérletről videót is készítettek.

Szakács Zoltán, a töltés szakmai vezetője szerint a legnagyobb kihívás a gigászi kolbász sértetlen elhelyezése volt az összetolt asztalokon.

Kaczor Zsolt azt nyilatkozta a helyi hírportálnak, hogy maga sem számított arra, hogy a tervezett három kilométert ilyen nagy mértékben sikerül meghaladni. A polgármester azt is elárulta, hogy jövőre, a nyolcadik böllérversenyen egy másik gasztronómiai rekord megdöntésével próbálkoznak majd.

Forrás és képek: origo.hu; vaol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 17:00, péntek | Belföld

Februárban több mint 10 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalma

Februárban a nyers adat szerint 10,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 11,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020. Április 03. 16:09, péntek | Belföld

Biztonságosak a húsvéti sonkák, de hibák előfordultak

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nébih terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak

2020. Április 03. 14:06, péntek | Belföld

Elkezdődött a szúnyogirtás

Elkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása – tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. Április 03. 12:03, péntek | Belföld

Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.