Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2018. Július 06. 12:22, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy fiatalembert a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2014. és 2017. között közel 60 millió forint értékben kért és kapott kölcsön pénzt, ékszereket és gépeket az őt támogató idős, nyugdíjas nőtől egy Győrhöz közeli településen.

A 60-as éveiben járó nő már korábban, a településre költözésekor megsajnálta szomszédját, az akkor még gyerekkorú elkövetőt. Neki kezdetben édességekkel kedveskedett, 2014-től azonban – a férfi kérésére – pénzt adott neki. 2014. és 2017. között – 59 millió forintnak megfelelő – 193 ezer eurót adott a férfinak különböző célokra.

A jelenleg 26 éves férfi ugyanis – egyebek mellett – többször is kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetben derült fény, melyben összetörte a sértett autóját. Kért továbbá többször autóra, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.

Tavaly a sértett 655 ezer forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit és berendezési tárgyait is.

A sértettet a vádlott azzal is hitegette, hogy az államkincstártól vár egy nagyobb összeget, annak kifizetéséhez kell neki pénz. Ennek alátámasztására fiktív ügyintézők nevében e-maileket is írt a sértettnek.

Az összegeket a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette.

Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 17:07, szombat | Belföld

Hétfőn ünnepli Nagyboldogasszony napját a katolikus egyház

Hétfőn ünnepli a katolikus egyház Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

2022. Augusztus 13. 15:09, szombat | Belföld

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.

2022. Augusztus 13. 14:07, szombat | Belföld

Kamera buktatta le a szabálytalan autósokat - Videó

Kijelölt gyalogátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni – nem győzi mindezt hangsúlyozni a rendőrség.

2022. Augusztus 13. 09:52, szombat | Belföld

Baleset történt a Szigetfesztiválon

Megsérült egy artista cirkuszi előadás közben a Sziget fesztiválon pénteken.