Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2018. Július 06. 12:22, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy fiatalembert a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2014. és 2017. között közel 60 millió forint értékben kért és kapott kölcsön pénzt, ékszereket és gépeket az őt támogató idős, nyugdíjas nőtől egy Győrhöz közeli településen.

A 60-as éveiben járó nő már korábban, a településre költözésekor megsajnálta szomszédját, az akkor még gyerekkorú elkövetőt. Neki kezdetben édességekkel kedveskedett, 2014-től azonban – a férfi kérésére – pénzt adott neki. 2014. és 2017. között – 59 millió forintnak megfelelő – 193 ezer eurót adott a férfinak különböző célokra.

A jelenleg 26 éves férfi ugyanis – egyebek mellett – többször is kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetben derült fény, melyben összetörte a sértett autóját. Kért továbbá többször autóra, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.

Tavaly a sértett 655 ezer forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit és berendezési tárgyait is.

A sértettet a vádlott azzal is hitegette, hogy az államkincstártól vár egy nagyobb összeget, annak kifizetéséhez kell neki pénz. Ennek alátámasztására fiktív ügyintézők nevében e-maileket is írt a sértettnek.

Az összegeket a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette.

Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 12:09, hétfő | Belföld

Öt kisrepülőgép megsértette a magyar légteret Nógrád megyében

Öt kisrepülőgép szállt le engedély nélkül Rétság külterületén szombaton, mint kiderült, a csehországi utasok egy rendezvényre tartottak. Az ügyben szabálysértési eljárást indított a rétsági rendőrkapitányság

2020. Július 13. 09:49, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik hétfőn a parlamentben

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel azonnali kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.

2020. Július 13. 08:48, hétfő | Belföld

Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

199 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Július 13. 05:06, hétfő | Belföld

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a héten

Sok lesz a napsütés a héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak