Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2015. Augusztus 25. 08:25, kedd | Kék hírek
Forrás: police.hu

Közel 600 millió forintot csaltak el

Közel 600 millió forintot csaltak el

A gyanúsítottak nem akarták visszafizetni a felvett kölcsönt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya büntetőeljárást folytat C. Lajos és R. Péter ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egy működő Kft. ügyvezető igazgatójaként 2008. június 20-án 400 millió forint értékben forgóeszköz-hitelszerződést kötöttek egy magyarországi bankkal, amely mellett a Kft. folyószámlahitellel is rendelkezett. A hitelt felvevő személyeknek már a hitel felvételekor sem állt szándékában a teljes összeg visszafizetése, a hitelekből összesen hat havi részletet fizetettek vissza. A hitel visszafizetésének megkezdésével csak a visszafizetési időtartam meghosszabbítását, illetve újabb hitel felvételének lehetőségét akarták elérni, de ezt követően a bank alkalmazottai nem tudták elérni őket.


A nyomozás során az ismeretlen helyen tartózkodó személyek ellen nemzetközi elfogatóparancs került kibocsátásra, amelynek eredményeként R. Pétert Thaiföldön elfogták és hazaszállítását követően 2015. augusztus 18-án a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a magyar hatóságok részére átadásra került.


R. Pétert a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. augusztus 20-án elrendelt.


R. Péter társát, C. Lajost korábban szintén Thaiföldön fogták el, akit hazahozatalát követően a bíróság 2015. március 13-án helyezett előzetes letartóztatásba. Velük szemben az eljárást - előzetes letartóztatásuk mellett - a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 16:00, hétfő | Kék hírek

Részegen vezetett kamiont egy sofőr az M1-es autópályán

A sávját sem tudta tartani, jobbra-balra kacsázva közlekedett egy részeg bolgár kamionos, akit a rendőrök az M1-es autópályán állítottak félre

2020. Augusztus 03. 09:58, hétfő | Kék hírek

Százötvennél több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

154 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 02. 09:52, vasárnap | Kék hírek

Gyilkosság történt Csepelen

Holtan találtak egy férfit Csepelen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó testi sértés gyanújával nyomoz - közölte a rendőrség vasárnap reggel a honlapján.

2020. Augusztus 02. 06:07, vasárnap | Kék hírek

Nem akartak gyalogolni, ezért elvitték az autót, majd balesetet szenvedtek

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 35 éves és egy 37 éves zalacsányi férfival szemben.