Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 10. 05:20, kedd | Külföld

Közel ötmillióért eladó A gyűrűk ura írójának lakóháza

Közel ötmillióért eladó A gyűrűk ura írójának lakóháza

Eladósorba került a híres angol író, J.R.R. Tolkien egykori lakóháza. Az épület az egyeteméről híres Oxford egyik elitnegyedében található.

Ez a mutatós ház hosszú időn át volt J.R.R. Tolkien otthona - írja a Mansion Global.Itt írta átütő sikerű regényét, a Hobbitot és A gyűrűk ura regénytrilógia több részét is. Az író családjával 1930 és 1947 között élt ebben a hat hálószobás tágas házban.

"Ez Oxford egyik legdrágább környéke" – mondja Chris Dixey, az értékesítéssel megbízott Breckon & Breckon ingatlanközvetítő ügynökség munkatársa.

A ház 1924-ben épült és – híres lakójának köszönhetően - védettséget élvez.

A házba belépve egy tágas hallba érkezünk, ahonnan lépcsők vezetnek fel az emeleten található hálószobákba. A földszinten helyezkedik el a dolgozószoba, ahol egykor Tolkien is alkotott – innen kétszárnyú ajtó nyílik a házhoz tartozó hatalmas kertre.

Nagyon kedvező az épület elhelyezkedése, hiszen a városközpontban működő egyetem gyalog 10-15 perc alatt megközelíthető innen. Nem csoda, ha ez Oxford egyik legdrágább negyede, a házat 4,6 millió fontért árulják.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.