Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2010. Március 04. 06:59, csütörtök | Belföld
Forrás: KvVM Sajtóiroda

Közel 1 milliárd forintos vízrendezési projekt indul Hajdú-Bihar megyében

Közel 1 milliárd forintos vízrendezési projekt indul Hajdú-Bihar megyében

Aláírták szerdán a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén lévő vízrendezési főművek rekonstrukcióját célzó támogatási szerződést, az eseményen részt vett Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi min

Az európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás érinti a vízügyi igazgatóság kezelésében lévő mintegy 7 ezer kilométer belvízgyűjtő több mint felét. A munkálatok során felújítanak 19 szivattyútelepet, a belvízlevezető rendszer legkritikusabb szakaszait helyreállítják, illetve 200 kilométer főművi belvízcsatorna kotrását is elvégzik. A projekt, amely 235 ezer embert óv meg az ár- és csapadékvíz károktól, érinti a Hortobágyi, a Hamvas-Sárréti, a Berettyó-Sebes-Körös, és a Kálló-Alsónyírvízi tájegységet.

Hazánkban a 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 22,67 milliárd forint, a beruházások nagysága pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. 2009-ben ismét meghirdetésre került a program több mint 12 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 17. 14:05, hétfő | Belföld

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.

2020. Február 17. 12:40, hétfő | Belföld

Tűz miatt kiürítettek egy fővárosi bölcsődét

Kisebb tűz ütött ki egy gyermekintézményben hétfőn Budapest XIX. kerületében, a Huba utcában, senki sem sérült meg.

2020. Február 17. 12:10, hétfő | Belföld

Nőtt a nevelőszülők száma

Nőtt a nevelőszülők száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. Február 17. 11:10, hétfő | Belföld

Meg van az Év Utazási Biztosítója cím birtokosa

A biztositas.hu szavazásán az EUB érte el a legmagasabb összesített ügyfél-elégedettségi pontszámot az Utazási Biztosító kategóriában.