Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2015. Július 30. 08:38, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Közeledik a Barokk Esküvő

Közeledik a Barokk Esküvő

Augusztus elején ismét barokk pompa közepette mondhatja ki egy szerencsés ifjú pár a boldogító igent Győrben.

Barokk Esküvő évről-évre igazi időutazás, grandiózus díszlete maga a barokk belváros. Az idén augusztus 7-9. között elevenedik meg a barokk kor, amelynek csúcspontja a díszes esküvő, de a három nap során még számos izgalmas rendezvény várja a győrieket és a hozzánk látogatókat. „Ez már a 23-ik Barokk Esküvő, ami önmagában is a rendezvény népszerűségéről árulkodik.” – hangsúlyozta Radnóti Ákos alpolgármester, aki hozzátette, újdonság, hogy a megszépült Dunakapu tér lesz az egyik fő helyszín, ami tágasabb teret enged a látványos programnak.

Serfőzőné Tóth Andrea a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kiemelte, a hétvége csúcspontja kétségkívül a szombat este lesz. A párt több mint 150 barokk ruhába öltözött jelmezes kíséri életük nagy útjára, a házasságkötésükre. Megemlítette, a vőlegény pénteki szerenádja is emlékezetesnek ígérkezik, amelyen Szarka Gyula Kossuth-díjas énekes, zenész segít majd meghódítani a menyasszony szívét.

Keglovich Ferencné a Barokk Esküvő koordinátoraként elmondta, a házasulandó pár számára nem ismeretlen a beöltözés, hiszen mindketten hagyományőrző egyesület tagjai, így jártasak történelmünk korábbi századainak felidézésében. „Könyvtárosként munkaköri kötelességem során találtam rá az újságcikkre, ami a Barokk Esküvőt hirdette. Bár egyszerű, kis esküvőt tervezgettünk, felhívtam a páromat, hogy mit szólna hozzá, ha jelentkeznénk.” – kezdett történetükbe Bartók Gertrud. „Szerződéses katonaként éppen gyakorlaton voltam, amikor megcsörrent a telefon.

Az ötlet hallatán rögtön igent mondtam.” – fűzte hozzá Zsigmond Péter, aki lapunknak azt is elárulta, hogy hagyományőrző barátaikat is meghívták a nagy eseményre. „Bár mi magunk a török kor felidézésében, veszünk részt, az öltözékek nem lesznek idegenek a barokk kortól.” – fűzte hozzá, megemlítve, hogy barátaiknak köszönhetően még több kosztümös szereplője lesz a hétvégének, vagyis még látványosabb lesz az amúgy is nagyszabású rendezvény. Ne csodálkozzunk hát, ha a színes Barokk forgatagban „törökök” is feltűnnek majd.

A Barokk esküvő részletes programja itt olvasható!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 08:15, vasárnap | Helyi

Továbbra is támogatja a Győri Filharmonikus Zenekart az Audi

Újabb három évre kötelezte el magát a Győri Filharmonikus Zenekar mellett az Audi Hungaria. A győri vállalat 2015 óta működik együtt a társulattal.

2022. Október 02. 07:16, vasárnap | Helyi

Nehéz sorozat kezdődik

Nehéz sorozatba kezd az ETO, egy héten belül három rangadót is játszik az ETO.

2022. Október 01. 10:17, szombat | Helyi

Több, mint 450 álláslehetőség várta az Állásbörze látogatóit

41 kiállító, több, mint 450 állásajánlattal várta az munkakeresőket a győri ETO Park Hotelban.

2022. Október 01. 09:15, szombat | Helyi

Megépül-e az akkumulátorgyár?

Hetek óta foglalkoztatják a Győrben és környékén élőket az ipari park bővítésével kapcsolatos hírek.