Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 30. 13:55, péntek | PR
Forrás: PR - Kreatívnyelvtan

Középiskolás nyelvvizsgabajnok! Tízhetenként nyelvvizsga, két év alatt 10!

Középiskolás nyelvvizsgabajnok! Tízhetenként nyelvvizsga, két év alatt 10!

Cz. Nagy Zsófia, a harmadikos gimnazista beszél korosztályos rekordjáról és az ehhez vezető módszerről - a Kreatív Nyelvtanulásról!

Cz. Nagy Zsófia, a harmadikos gimnazista beszél korosztályos rekordjáról és az ehhez vezető módszerről - a Kreatív Nyelvtanulásról!

-Kedves Zsófia! Hogyan sikerült 18 évesen ezt a rendkívüli teljesítményt véghezvinnie? Tíz nyelvvizsgájával ugyanis nyelvtanulásban a középiskolások egyéni bajnoka lett Magyarországon! Kérem sorolja fel őket időrendi sorrendben!

-Nem lesz egyszerű, de megpróbálom évekre bontani: 2010. március: spanyol, június: német, szeptember: francia, 2011. január: olasz, május: holland, szeptember: orosz, 2012. január: eszperantó, április: dán, május: angol, október: svéd. A hollandot leszámítva mind "origo" típusú, előtanulmányaim csak angolból és németből voltak, a többi nyelvet nulláról kezdtem.

-Hogyan találkozott a módszerrel?

-Már általános iskolában is tanultam nyelvet, de amikor gimnáziumban kezdtem járni, kerestem a lehetőséget, hogy hogyan tudnék hatékonyabban tanulni. Nagyapám, aki személyesen ismeri a szerzőt, hívta fel a figyelmemet a Kreatív Nyelvtanulási Módszerre, mivel Ő is sikerrel használta a tanagyagot.

-Mi a tanulás menete?

-Ez egy egyéni nyelvtanulási módszer. Otthon a saját tempójában tud tanulni a tanuló, így maga osztja be az idejét. Nyelvtani szabályok mentén haladva begyakorolja a beszédet és az írást is. A tananyag minden nyelvi létformára hat, tehát megtanít írni, olvasni, beszélni és megérteni a gyors beszédet.

-Hogyan gyakorolja a beszédet egyedül?

-Úgynevezett beszéd-szimulációs módon. A sok ezer kétnyelvű feladatot időre is el kell végezni, olyan sebességgel, ahogy magyarul beszélünk. Ehhez minden segítséget megkap a tanuló, megfelelő szókincset, érthető nyelvtani magyarázatokat, CD-ket a kiejtés elsajátításához.

-Hogyan tovább?

Úgy döntöttem folytatom a nyelvek tanulását, és már az érettségi előtt szeretnék tíz nyelvvizsgával rendelkezni. Kevés szabadidőmben előadásokat tartok a módszerről, hogy mások is megismerjék és ők is sikeres nyelvtanulók legyenek. Így személyesen is találkozhatnak velem vagy más kreatív nyelvtanulókkal az érdeklődők.

-Kedves Zsófia, még sok további sikeres nyelvvizsgát kívánunk!

www.kreativnyelvtan.hu

Angol, német, olasz, francia, orosz, spanyol, portugál, holland, svéd, norvég, dán, eszperantó tananyagok megtekinthetőek és 21.990 Ft egységáron megvásárolhatók:

GYŐRBEN a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban ( Cuczor Gergely u. 17. ), 2012. december 03-án (hétfő) és december 10-én, (hétfő) 17 és 19 óra között.

További információ: Hudi Tibor; Telefon: 06-30/318-49-53

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt