Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2012. Július 21. 09:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Középkori kalandok a simontornyai várban

Középkori kalandok a simontornyai várban

Középkori kalandok címmel indít több mint egyéves programot diákoknak és családoknak a Simontornyai Vármúzeum.

Az októberben kezdődő 15 hónapos projekt keretében a simontornyai és a pincehelyi iskola mintegy 1500 tanulójának tartanak a vár történetéhez kapcsolódó múzeumi és tematikus órákat - mondta az MTI-nek K. Németh András, a múzeum igazgatója.
A program, amelyhez 9,8 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a közgyűjtemény, magában foglalja a múzeum nyári diáktáborának és négy családi napnak a megrendezését is.
Az évente 14 ezer látogatót fogadó vármúzeum a projekt keretében bonyolítja le jövőre a vár napját, a múzeumok éjszakájának programjait és a Márton-napi vígasságot.
A támogatásnak köszönhetően az intézmény az eddigi múzeumpedagógiai programjait tartalmasabban tudja megvalósítani. A várépítés történetét például eddig üres dobozok segítségével mutatták be a diákoknak a múzeumi órákon, most egy háromdimenziós számítógépes animáció készül a 13. században épült, az 1500-as években reneszánsz stílusban átalakított műemlék évszázadairól.

Címkék: Kultúra-múzeumok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.