Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 09. 16:40, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közlekedj ÖKOsan: Kerékpárokat nyertek az óvodák

Közlekedj ÖKOsan: Kerékpárokat nyertek az óvodák

Az Európai Mobilitási hét alkalmával hirdette meg pályázatát az önkormányzat a győri óvodák körében. A környezettudatos nevelést előtérbe helyező intézmények közül a Mesevár és a Márvány Óvoda nyert kerékpárokat.

A Mesevár Óvodában 2011. november 9-én tartották az ünnepélyes átadást. Simon Róbert Balázs alpolgármester kifejtette, a pályázat révén három kerékpárt kapott az intézmény, és a Márvány Óvoda is három járművel gazdagodik.

A pályázatra egyébként tizenegy óvoda jelentkezett, és valamennyi induló láthatósági mellényeket és karperecet is kap. Az alpolgármester hangsúlyozta, ezek az intézmények nagyon fontos küldetést teljesítenek a gyermekek nevelése, környezettudatos felnőtté válásuk érdekében.

Szabó Zoltánné óvodavezető elmondta, évek óta foglalkoznak a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelésével, ezért működik az intézményben a Kölyök-KRESZ és az Ovizsaru program.

Szegediné Bozzay Katalin a Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság főigazgatója és Kovács Tamás a terület önkormányzati képviselője gratulált az óvodának a pályázati sikerhez, és ahhoz a komoly nevelő munkához, amit az itt dolgozó óvónők végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense