Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 08. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Közműcsere az Apáca utában

Közműcsere az Apáca utában

Idén ősszel az Apáca utcai csatorna cseréjével folytatódik a belvárosi közműcsere programunk – tudtuk meg Biczó Lászlótól, a Pannon - Víz Zrt. műszaki ellenőrétől.

A Kenyér köz és a Teleki út közti útszakaszon még a fagyok beállta előtt szeretnénk kicserélni a víz és a csatorna vezetékeket.

Az Apáca utcai vezeték régóta megértett a cserére. Az utca felső szakaszán már tavaly tavasszal kicseréltük a vezetékeket, most az alsó szakasz következik.
A közel nyolcvan éves, 3-4 méter mélységű beton csatornát korszerű, időtálló kőagyag csövekre cseréljük. Az utóbbi évtizedekben a takarékos vízhasználat miatt sokkal töményebb szennyvíz kerül a csatornákba, emiatt a korróziós hatások felerősödtek, a betoncsövek egyre kevésbé felelnek meg az elvárásoknak. A most fektetett kőagyagcsövek a csatornaépítési anyagok közt a jelenlegi legjobb színvonalat képviselik. Természetesen a víz és csatorna bekötéseket és a tetővíz lefolyókat is kicseréljük.

A munkálatok idején az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatos lesz, ideiglenes föld feletti vezetékeket fogunk építeni. Az építők a Kenyér köztől haladnak, a Teleki út felé. A munkálatok idején csak az útfelbontással érintett szakaszt nem lehet használni, az áruszállító autók mozgását biztosítjuk. Kérjük az ott lakók és közlekedők türelmét és megértését, várhatóan november végére végzünk a csőcserékkel.

Címkék: Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.