Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 26. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Közmunkások dolgoznak megyénk határszakaszain

Közmunkások dolgoznak megyénk határszakaszain

Start mintaprogram keretében végzik a határ menti területek gondozását megyénkben. Gy-M-S megyében az államhatár hossza 250,5 kilométer, ebből 73,1 kilométer a szlovák, és 177,4 kilométer az osztrák határszakasz.

Határnyiladékot a határvonalon ott kell kialakítani, ahol annak szárazföldi szakasza sűrű növényzeten vagy más, a rálátást gátló terepviszonyok között halad. A mosonmagyaróvári és a soproni térség közmunkásai munkanapokon reggel 8-tól délután 16 óráig dolgoznak. A mintaprogram tervezett költsége több mint 21,5 millió forint (21.699.342). Az október végéig tartó programot teljes egészében a Belügyminisztérium finanszírozza, a közfoglalkoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Győr-Moson-Sopron megyei határnyiladék tisztítási Start-munka mintaprogramban a tervezett létszám 64 fő, ebből a mosonmagyaróvári térségben 32 fő, a soproni térségben szintén 32 fő. A legfrissebb adatok szerint a tervezett létszámból az egész megyét illetően 21 fő, a mosonmagyaróvári térségben 18 fő feltöltöttségű a program. A Start-foglalkoztatottak a hét minden munkanapján 8:00 órától 16:00 óráig dolgoznak, a mintaprogram 2011. szeptember 8. napján indult és 2011. október 31. napjáig tart.
A Földmérési és Távérzékelési Intézet Államhatárügyi Osztályának adatai szerint Győr-Moson-Sopron megyében az államhatár hossza 250,5 kilométer, ebből 73,1 kilométer a szlovák, és 177,4 kilométer az osztrák határszakasz. Határnyiladékot a határvonalon ott kell kialakítani, ahol annak szárazföldi szakasza sűrű növényzeten vagy más, a rálátást gátló terepviszonyok között halad - Győr-Moson-Sopron megyében az államhatár szárazföldi szakasza 118,1 kilométer hosszú. A határnyiladékot - szlovák és osztrák viszonylatban ez egy 1-1 méter szélességű sáv mindkét egymással szomszédos állam szárazföldi területén - tisztán kell tartani, meg kell tisztítani a látást zavaró növényzettől. Ez olyan állami feladat, amelyet kétoldalú államközi szerződések rögzítenek. Ezek az államközi szerződések magukban foglalják azt is, hogy a szomszédos államok kötelesek a saját területükön lévő határjeleket, és azok körül egy 1 méter sugarú területrészt is tisztán tartani - Győr-Moson-Sopron megyében összesen 310 darab határjel található a határvonalon.
A Győr-Moson-Sopron megyei határnyiladék tisztítási Start-munka mintaprogram értékteremtő jellege elsődlegesen ennek az állami feladatnak az elvégzésében, azaz 118,1 kilométer hosszú határnyiladék, és a 310 darab határjel körüli 1 méter sugarú területrész megtisztításában jelölhető meg.
A Győr-Moson-Sopron megyei határnyiladék tisztítási Start-munka mintaprogram tervezett költsége 21.699.342 forint. A programot teljes egészében a Belügyminisztérium finanszírozza, a közfoglalkoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Győr-Moson-Sopron megyei határnyiladék tisztítási Start-munka mintaprogram közfoglalkoztatottjai a 170/2011. (VIII.24.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően heti utólagos munkabérben részesülnek a tárgyhetet követő hét utolsó munkanapján a munkaidő végén, készpénzben. A szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakörök betöltése, és a teljes munkaidő teljesítése esetén a bruttó közfoglalkoztatási hetibér összege 13.120 forint. A legalább középfokú iskolai végzettséget, szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a garantált közfoglalkoztatási hetibér a teljes munkaidő teljesítése esetén 17.950 forint. Utóbbiak közé tartoznak a művezetők, akik a közfoglalkoztatottak közül kerültek ki, és erdészeti ismeretekkel rendelkeznek. A Start munkavállalók egyéb juttatásai: védőruházat, utazási költségtérítés, láthatósági mellény. A munkavállalókat a közfoglalkoztató szállítja a munkavégzés helyszínére, biztosítja számukra a védőitalt, valamint a kullancsirtó sprayt, továbbá a munkavégzéshez szükséges valamennyi eszközt (a dologi kiadásokat is tartalmazza a mintaprogram költségkerete).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense