Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2015. Március 26. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Közös tulajdon megszüntetése

Közös tulajdon megszüntetése

Hogyan tudja megszüntetni valaki rokonával a közös tulajdont? Hogyan juthat hozzá a részéért járó pénzhez? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A jelenleg meglévő 1/4 tulajdonrészem ellenértékéhez milyen módon tudnék hozzájutni? Megoldás-e, ha a testvéremnek megvételre ajánlom az én részem és ha Ő ezt visszautasítja, akkor kezdeményezem a közös tulajdon megszűntetését? Ugyanis én már ezek után semmilyen formában nem szeretnék Vele közösködni. Válaszát előre is köszönöm!


Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A leírt eljárás megoldás lehet, azonban ebben az esetben egy haszonélvezettel terhelt ingatlan értékét kell elszámolni, ami nyilvánvalóan kevesebb egy tehermentesénél. Ezen túlmenően, ha nem tudnak megállapodni és a bíróság árverési értékesítést rendel el, az itt így elérhető értékesítési ár rendkívül alacsony. Javaslom, mielőtt dönt, forduljon ügyvédhez.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 18:04, szombat | Belföld

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.

2022. Január 22. 16:00, szombat | Belföld

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben, a tavalyi öt után az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára

2022. Január 22. 13:57, szombat | Belföld

A magyar kultúra napja - Petőfi eredeti verseit, leveleit is elérhetővé teszi online a PIM

Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit, a hozzá köthető relikviákat és műalkotásokat, valamint egy konferenciakötetet is elérhetővé tesz a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a magyar kultúra napja alkalmából.

2022. Január 22. 10:55, szombat | Belföld

Figyelmeztetés! Tilos hókotrót előzni

Tilos hókotrót előzni - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken közleményében, megjegyezve, az elmúlt időszak havazásainál több baleset is történt a havat eltakarító járművek előzése miatt.