Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 11. 16:31, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közzétette a Google az idei magyar keresési toplistát

Közzétette a Google az idei magyar keresési toplistát

Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az India-Dél-Afrika krikettmérkőzések vezetik a legfelkapottabb Google-keresések 2019-es listáját.

A Google szerdán hozta nyilvánosságra a 2019-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén - olvasható a cég szerdai közleményében.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2019-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2018-as keresésekhez képest. A top 10-es listák 74 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A magyar abszolút lista élén tavalyhoz hasonlóan idén is egy politikai esemény áll: az önkormányzati választások. Ezt követi Andy Vajna és a Notre-Dame, a top 10-es listára felkerült még többek között a berlini fal leomlása és az európai parlamenti választások is.

A sorozatok közül a Csernobil és a Drága örökösök voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Trónok harca és a Miután került az élre. Sporteseményeknél a női kézilabda-világbajnokság és a Magyarország-Uruguay futballmeccs, a fesztiválok közül pedig a Strand és a VOLT fesztivál érdekelte leginkább a magyar internetezőket.

A 2019-es világlistán az India-Dél-Afrika krikettmérkőzéseket Cameron Boyce, a Jessie és az Utódok című amerikai tévésorozatok epilepsziás roham következtében meghalt 20 éves sztárja és a Copa América labdarúgó-bajnokság követi.

A 2019-es Az év keresései listák az év során indított több billió keresés adatai alapján készültek, amelyekből a duplikációkat, spameket kiszűrték.

A teljes listákat a https://trends.google.com/trends/yis/2019/GLOBAL/ oldalon lehet megnézni.

Címkék: Google, keresés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.