Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Június 04. 14:33, péntek | Belföld
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kritikus a helyzet az országos közúthálózaton

Kritikus a helyzet az országos közúthálózaton

Közel 80 útszakaszon van jelenleg is érvényben teljes útzár az országos közúthálózaton. A legfrissebb jelentések szerint négy település továbbra sem közelíthető meg személygépjárművel. A helyzet az észak-magyarországi, valamint a

A 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton a heves esőzések és árvizek miatt jelenleg csaknem 80 szakaszon van érvényben teljes útzár, ebből 12 főút. Emellett számos út nehezen, illetve csak lépésben járható, több helyen pedig csupán fél pályán haladhat a forgalom. A legtöbb szakaszon az átfolyó víz padkaelmosást, rézsűcsúszást, rézsűsuvadást és iszapelöntést okozott, több helyen a burkolat is megsüllyedt.

A Magyar Közút a három hete tartó folyamatos esőzések és árvizek miatt útüzemeltetési alapfeladatait háttérbe szorítva minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy segítse az árvízi védekezési munkákat. A társaság több száz munkagéppel és szakemberrel folyamatosan dolgozik a helyreállítási munkálatokon és az iszapelöntéses szakaszok felszabadításán; a kedvezőtlen időjárás miatt ezek a munkák sajnos akár több napot is igénybe vehetnek.

A folyamatos esőzések, vízátfolyások és iszapelöntések miatt a Magyar Közút az utóbbi hetekben nem tudta tartani kátyúzási ütemterveit sem, ezért sok esetben a terelőutaknál a szokásosnál gyengébb útállapotokkal találkozhatnak a közlekedők. „Kérjük az autósokat, hogy minden esetben tartsák be a kihelyezett sebességkorlátozó táblák jelzéseit, illetve fokozott körültekintéssel és óvatossággal közlekedjenek, nemcsak a nehezen járható útszakaszokon, hanem a terelőutakon is. Továbbá nyomatékosan kérjük a közlekedőket, hogy saját testi épségük megóvása érdekében ne hajtsanak be a lezárt útszakaszokra, a lezárásokat és tereléseket ne hagyják figyelmen kívül - mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. - A nehézgépjárművel közlekedőket arra kérjük, hogy ha egy mód van rá, a mellékúthálózat helyett az országos főúthálózatot használják, mivel az alámosott, megrepedezett mellékutak kifejezetten veszélyesek lehetnek, egy-egy nehézgépjármű áthaladása pedig tovább növelheti a kárt" - tette hozzá a szóvivő.

A legtöbb útlezárás továbbra is az észak-magyarországi és a dunántúli úthálózaton van érvényben. Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett több helyen is teljes útlezárást vezetett be a cég többek között Baranya, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében. Jelenleg személygépjárművel nem közelíthető meg Sajóvelezd, Tornaszentandrás, Tornabarakony és Tarrós.

A közlekedők friss információkat kaphatnak az aktuális útállapotokról a Magyar Közút Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-s telefonszámon, valamint a www.kozut.hu internetes oldalon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára