Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2013. Április 04. 14:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak csütörtökön. A beruházás során egy önkormányzati tulajdonú épületet újítottak fel: a létesítményben hetven adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli kr

A felújításra és az intézmény berendezésére 270 millió forintot költöttek, hogy a korábbiaknál sokkal korszerűbb, kulturáltabb körülmények között helyezhessék el a rászorultakat - mondta Borkai Zsolt polgármester az átadási ünnepségen, kiemelve: egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a fedél nélkül maradt embereknek az intézményben, ahol mentális segítséget is nyújtanak az erre rászorulóknak.

A hajléktalanokat ellátó nappali centrum átadása "kézfogás" - mondta köszöntőjében Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

"A város egyrészt nyújtja a kezét, próbál azoknak segíteni, akik erre rászorulnak, másrészt várja, hogy megfogják a kezét, s akiknek szükségük van rá, azok igénybe is vegyék az ellátást" - fogalmazott.

Majd rámutatott : fontos, hogy az bajba jutott emberek életvitelükkel tegyenek azért, az intézmény jelenlegi színvonalát, kulturált megjelenését meg tudja őrizni.
A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a kormány eddigi tevékenységével bizonyította, hogy a legelesettebbek felé kinyújtja a kezét. Ezzel összefüggésben az ünnepséget követően újságíróknak elmondta: a szociális hálózat működtetésére, az ellátásra évente több mint 9 milliárd forintot költenek, s a költségvetési forrás nem csökkent 2013-ban sem. Közölte egyúttal, hogy a hajléktalan ellátással kapcsolatos minisztériumi jelentést jövő héten tárgyalja a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.