Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Április 04. 14:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak Győrben

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak csütörtökön. A beruházás során egy önkormányzati tulajdonú épületet újítottak fel: a létesítményben hetven adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli kr

A felújításra és az intézmény berendezésére 270 millió forintot költöttek, hogy a korábbiaknál sokkal korszerűbb, kulturáltabb körülmények között helyezhessék el a rászorultakat - mondta Borkai Zsolt polgármester az átadási ünnepségen, kiemelve: egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a fedél nélkül maradt embereknek az intézményben, ahol mentális segítséget is nyújtanak az erre rászorulóknak.

A hajléktalanokat ellátó nappali centrum átadása "kézfogás" - mondta köszöntőjében Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

"A város egyrészt nyújtja a kezét, próbál azoknak segíteni, akik erre rászorulnak, másrészt várja, hogy megfogják a kezét, s akiknek szükségük van rá, azok igénybe is vegyék az ellátást" - fogalmazott.

Majd rámutatott : fontos, hogy az bajba jutott emberek életvitelükkel tegyenek azért, az intézmény jelenlegi színvonalát, kulturált megjelenését meg tudja őrizni.
A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a kormány eddigi tevékenységével bizonyította, hogy a legelesettebbek felé kinyújtja a kezét. Ezzel összefüggésben az ünnepséget követően újságíróknak elmondta: a szociális hálózat működtetésére, az ellátásra évente több mint 9 milliárd forintot költenek, s a költségvetési forrás nem csökkent 2013-ban sem. Közölte egyúttal, hogy a hajléktalan ellátással kapcsolatos minisztériumi jelentést jövő héten tárgyalja a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.