Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 17. 13:34, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI/HírtTv

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Pénteken küldi el válaszát a kormány az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira – mondta el a miniszterelnök szóvivője az InfoRádióban.

A kormány pénteken küldi el válaszát az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira. Szijjártó Péter az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a magyar parlament a testület által kifogásolt valamennyi pontban az európai jogrenddel harmonizáló döntéseket hozott. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a levélben változtatási javaslatok is szerepelnek. Az IMF-megállapodásról szólva megismételte: Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére és gyors lezárására.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Kossuth rádióban hangsúlyozta, hogy a jogszabály-módosítási szövegeket rögzítő levél „semmilyen újdonságot nem tartalmaz”, és „egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk”. Közben megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.

„A válasz értékelése sürgős”

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál – közölte a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, a bizottsági elnök szóvivője. Hozzátette azonban: remélhető, hogy a magyar válasz még a nap folyamán megérkezik. A válasz értékelése sürgős, elsőbbséget élvező feladat lesz Brüsszelben – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.