Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Február 17. 13:34, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI/HírtTv

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Pénteken küldi el válaszát a kormány az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira – mondta el a miniszterelnök szóvivője az InfoRádióban.

A kormány pénteken küldi el válaszát az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira. Szijjártó Péter az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a magyar parlament a testület által kifogásolt valamennyi pontban az európai jogrenddel harmonizáló döntéseket hozott. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a levélben változtatási javaslatok is szerepelnek. Az IMF-megállapodásról szólva megismételte: Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére és gyors lezárására.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Kossuth rádióban hangsúlyozta, hogy a jogszabály-módosítási szövegeket rögzítő levél „semmilyen újdonságot nem tartalmaz”, és „egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk”. Közben megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.

„A válasz értékelése sürgős”

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál – közölte a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, a bizottsági elnök szóvivője. Hozzátette azonban: remélhető, hogy a magyar válasz még a nap folyamán megérkezik. A válasz értékelése sürgős, elsőbbséget élvező feladat lesz Brüsszelben – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 18:07, kedd | Belföld

A használtautó-import közelíti a járvány kitörése előtti szintet

Júliusban több mint 12 ezer használt import személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 13 százalékos, az áprilisi mélyponthoz viszonyítva pedig 61 százalékos növekedés;

2020. Augusztus 04. 16:04, kedd | Belföld

Letartóztattak egy nevelt gyermeke bántalmazásával gyanúsított apát

Hónapokon keresztül, rendszeresen bántalmazta nevelt gyermekét egy férfi a gyanú szerint, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

2020. Augusztus 04. 11:01, kedd | Belföld

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál

Saját bikája öklelt fel egy férfit Hercegszántónál, a sérültet kórházba vitték - közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.