Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Január 31. 07:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

Oroszországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban vendégszerepel az év első felében a Győri Balett, az együttes emellett megkezdte Az üvegház című produkció próbáit - mondta el Kiss János igazgató az MTI-nek.

Nyizsnyij Novgorodban a magyar kulturális napok keretében rendezett kiállítás megnyitóján részleteket adnak elő a Magyar rapszódia című produkcióból február 7-én - ismertette az oroszországi programot az együttes vezetője. Hozzátette, hogy a Magyar rapszódiával tisztelgett Liszt Ferenc emléke előtt a Győri Balett a zeneszerző születésének 200. évfordulóján 2011-ben.
A nyugat-európai turnéra a Zorbát viszik áprilisban. Tizenkét előadásban mutatják be a jókedvű, az életet élni tudó munkásember történetét Ausztria, Svájc és Németország városaiban. Ifjabb Harangozó Gyula koreográfiáját Mikisz Theodorakisz zenéje kíséri.
Kiss János szólt arról is, hogy a társulat megkezdte Az üvegház című kompozíció próbáit a horvát származású, Berlinben alkotó Leo Mujic koreográfussal. Schubert-muzsikára és az amerikai Philip Glass zenéjére készült a táncjáték. Főszereplője egy lány, aki elhatározza, hogy kitör a maga zárt világából, az üvegházból. Tettére környezete többféle módon reagál, van aki bátorságán csodálkozik, van, aki irigyli, s vannak, akik elítélik. A kompozíciót a IX. Magyar Táncfesztivál nyitóestjén láthatja a közönség június 17-én Győrben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.