Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Külhoni magyarokra is számítanak a civil bank létrehozásához

Külhoni magyarokra is számítanak a civil bank létrehozásához

Kanada, Amerika és Ausztrália magyarjai lesznek a magyar álom beteljesítői – fogalmazott Doubravszky György, a Hiteltársulás ötletgazdája, aki szeretné a külhoni magyarságot is bevonni egy új, nemzeti érdekek mellett elkötelezett bank alapításába.

A Hiteltársulás ötletgazdája azt mondta a Magyar Hírlapnak, azzal a céllal szólítja meg a külhoni magyarságot a Webbank Tőketársaság Zrt., hogy a civil oldal mielőbb elő tudja teremteni az alakuló, kizárólag internetes felületen működő magyar pénzintézet alaptőkéjét. A webbankba beszálló külhoni magyarok természetesen a nyereség reményében fektethetnék be a pénzüket – fogalmazott Doubravszky György –, a civilek által javasolt 49 százalékos állami részvétel pedig az ellenőrzött, hitelintézeti szabályoknak megfelelő működés garanciáját kínálja majd számukra.

Doubravszky György azt mondta, kezdeményezésük illeszkedik az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrégiben bejelentett kormányzati szándékhoz, amely szerint el kell érni, hogy a hazai bankrendszernek legalább a felét magyar tulajdonú pénzintézetekkel kell lefedni. A webbank a civil szféra és az állam stratégiai együttműködésének része lehet, amelyben az állam kisebbségi tulajdoni hányadhoz jutna. Kiemelte, szerintük a civil oldalt képviselő magánszemélyek és vállalkozások néhány hónap alatt képesek előteremteni az induló tőke rájuk eső részét, mintegy 1,5 milliárd forintot. A Webbank.hu oldalon eddig harmincezer tag regisztrált 350 milliárd forint hitelösszeggel, valamint körülbelül kétezer vállalkozó 72 milliárd forint éves forgalommal jelezte csatlakozási szándékát a kezdeményezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.