Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Augusztus 15. 07:30, csütörtök | Külföld

Különleges növényhotel nyílik Londonban

Különleges növényhotel nyílik Londonban

Ezután ugyanis nem kell aggódnod azért, hogy a szomszédasszony gondosan locsolja-e őket. Legalábbis Londonban: itt nyílik meg a világ első szoba- és balkonnövényekkel foglalkozó szállodája, a a Patch Plant Hotel.

Eddig csak kutyáink, cicáink és más állatkáink gondozásában segítettek speciális szolgálatok, újabban azonban már szeretett növényeink ellátásában is segítséget kapunk.

A Battersea-ban található Patch Plant Hotel kérésünkre elszállítja virágainkat, egyben garantálja, hogy a legmagasabb színvonalú gondozásban részesülnek majd a nyaralásunk alatt.

Aki igénybe veszi a növényhotelt, azt előzőleg megkérik, meséljen zöld kedvence sajátos tulajdonságairól, azaz mutassa be annak „személyiségét”, hogy az tényleg a legmegfelelőbb ellátást kapja, a locsolás gyakoriságától a tápoldat adagolásáig, az árnyékos vagy napos helyen való elhelyezésig. Az igények ugyanis igen különbözőek lehetnek, a muskátliktól a kaktuszokig vagy az orchideákig.

Csak annyit kell tenni a nyaralás előtt álló növénygazdinak, hogy megadja, hány virágot bíz a szállodára és mettől meddig.

„Régen sok probléma adódott abból, hogy rokonaink, barátaink nem kellőképpen öntözték virágainkat, amiből aztán számos konfliktus származott, és csalódás lett a vége” – nyilatkozta Rose Grower, a speciális hotel igazgatója. Ez a szálloda tehát nem csak a növényeinket, de emberi kapcsolatainkat is megmenti – tette hozzá.

A Patch Plant Hotel 100 szobával rendelkezik, és ami ezúttal különösen fontos, különféle fényviszonyokkal, így mindenféle növény ebbéli igényét ki tudják elégíteni.

Forrás: turizmus.com

Fotó: patchplants.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 12:02, csütörtök | Külföld

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat

2019. December 12. 06:57, csütörtök | Külföld

Egy éven belül harmadszor is választhat Izrael

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.

2019. December 12. 05:00, csütörtök | Külföld

Közel 150 millió eurós támogatást nyújt Afrikának az embercsempészet felszámolására az unió

Az EU közel 150 millió eurós támogatást nyújt Észak-Afrikának az embercsempészet felszámolására, a kiszolgáltatottak védelmére és a helyi közösségek igényeinek kielégítésére - közölte az Európai Bizottság szerdán.

2019. December 11. 17:07, szerda | Külföld

Nem lehet pontosan előre jelezni a vulkánkitöréseket

Nem lehet előre jelezni pontosan azt, hogy mikor következhet be egy vulkánkitörés, így volt ez az új-zélandi Fehér-szigeten jól megfigyelt vulkán esetében is