Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 02. 07:29, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Különleges állatok a Madagaszkár házban

Különleges állatok a Madagaszkár házban

Több mint egy tucatnyi különleges faj képviselői: többféle maki, talajlakó boa, „mosolygós” nappali gekkó, párduckaméleon és paradicsombéka költözhetett be a Madagaszkár házba. A létesítményt hétfőn adták át a Fővárosi Álla

Több mint egy tucatnyi egzotikus faj összesen negyven példánya - makik, madarak, hüllők - mutatkozik be a Fővárosi Állatkert hétfőn megnyílt Madagaszkár házában.


A makik közül a vörös varik és a gyűrűsfarkú makik korábban is az állatkert lakói voltak. A vöröshomlokú makik már kifejezetten az új létesítmény miatt érkeztek Lengyelországból Budapestre tavaly és azóta szaporodtak is. A szerecsenmakik viszont kifejezetten újdonságnak számítanak az intézmény életében.



A makikon kívül más madagaszkári fajokat is láthat a nagyközönség: ilyen például a madagaszkári talajlakó boa, a „mosolygós" nappali gekkó, a párduckaméleon és a paradicsombéka. Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-, és Növénykert szóvivője elmondta: az intézmény a különleges példányok bemutatása mellett fontosnak tartja az egyes madagaszkári fajok szaporítását is.



A Madagaszkár ház egy 1912-ben épült és pár évvel ezelőtt felújított majomházban kapott helyet. Az átalakítás összesen 12 millió forintjába került a Fővárosi Állatkertnek. A Madagaszkár ház az őshonos állatokon kívül bemutatja a szigetlakók kultúráját és életét is. A kiállításon megemlékeznek Benyovszky Móric magyar származású utazóra, tudósra, aki fontos összekötő kapocs a magyar és a malgas nép között. A Madagaszkár ház átadása pedig majdnem napra pontosan egybeesik Madagaszkár függetlenné válásának ötvenedik évfordulójával. Az eseményen részt vett Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár tiszteletbeli konzulja is.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.